Vraag & Antwoord

OS Windows

vista connect niet met draadloos netwerk

6 antwoorden
  • Hallo iedereen, dit onderwerp is misschien wel al vaker besproken maar ik kon daar mijn antwoord niet in vinden. Ik heb vanmorgen windows vista geinstalleerd op mijn laptop waar eerst windows xp op stond. de installatie ging prima maar zodra ik thuis kwam en probeerde te connecte met het draadloos netwerk hier bleef hij zeggen dat de WPA sleutel niet correct was. ik heb gelezen dat dit misschien aan de WEP instelling lag maar ik weet niet waar ik die kan vinden. ik heb internet van HetNet en een draadloze router van speedtouch. als iemand een idee heeft wat dit kan zijn of hoe ik dit kan oplossen alvast bedankt. MvG Martin
  • Kan het zijn dat je op je router een WEP beveiliging hebt, terwijl windows is ingesteld op WPA?
  • ok dit was inderdaad het probleem. ik heb nu zelf wel internet maar mijn zus en vader niet meer want die gebruiken allebei gewoon windows xp is et mogelijk om WEP en WPA allebei aan te zetten?
  • Neen, alle PC's die op 1 router staan hebben dezelfde beveiligingssoort en -sleutel. Of dat WEP of WPA (beter want veiliger) is hangt niet af van XP of Vista, maar van de mogelijkheden van de hardware (router + netwerkkaarten). Vaak is een software-/driverupdate voor netwerkkaarten uitgebracht waar de beveiligingsmogelijkheden zijn opgekrikt van WEP naar WPA. Even op de site van de moederbordfabrikant (in geval van onboard netwerkkaart) of netwerkkaartfabrikant (in geval van een netwerk-insteekkaart) kijken. Om de merken/types te achterhalen van je hardware kun je [url=http://www.majorgeeks.com/download4181.html]Everest[/url] gebruiken.
  • Ik heb dat programmatje even gebruikt en gezocht op updates maar hij zegt dat alles up to date is. is er een mogelijkheid in windows vista om die beveiliging op WPA te zetten ipv WEP? zoja kan iemand me dan vertellen waar
  • Configuratiescherm > netwerkcentrum > netwerkverbindingen beheren > rechtsklikken op je draadloze vebinding > eigenschappen.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.