Vraag & Antwoord

OS Windows

Foutmelding bij opstarten

9 antwoorden
  • Het gebeurt steeds vaker dat ik een foutmelding krijg bij het opstarten van de computer: Reboot and select proper boot device or insert boot media in selected boot device and press a key Ik zie dan een zwart scherm met witte letters met deze melding. Ik moet soms wel een paar keer de computer uit en weer aan zetten wil hij uiteindelijk windows (vista) opstarten. De melding verschijnt altijd vlak voor dat het windows vista opstartscherm zou moeten verschijnen. Het gebeurt ook wel eens dat vlak na dat windows geheel is opgestart de computer vast loopt, het ledje van mijn harde schijf blijft dan continu branden. De aan en uit knop of de ressetknop van de computer indrukken is dan de enige oplossing. Weet iemand wat hier aan de hand is?
  • [quote:7e45c30f55="Cor vd H"]Ik moet soms wel een paar keer de computer uit en weer aan zetten wil hij uiteindelijk windows (vista) opstarten. [/quote:7e45c30f55] Check dan deze [url=http://vistasupport.mvps.org/windows_vista_repair_options.htm]Windows Vista Repair Options[/url] Om mee te beginnen probeer je "Startup repair - This automatically fixes problems that are preventing Windows from starting" Meldt ook nog om wat voor een merk/type PC/moederbord het gaat.
  • Heeft iemand anders nog een idee?
  • jawel, maar het is wel zo aardig om eerst even te antwoorden op de suggestie van jolo. nu weten we niet eens of je zijn tip wel of niet uitvoerde, en zo ja, wat dat tot gevolg had.
  • Ik heb vanalles geprobeerd zoals Systeem herstel, startup repair en zelfs Windows vista opnieuw geinstalleerd. Maar die foutmelding verschijnt nog steeds zo nu en dan. Het gaat ook soms gewoon enkele dagen goed, dus als het aan Windows ligt had ik die foutmelding toch elke keer moeten hebben bij het opstarten? Ik heb zelf het idee dat straks mijn harde schijf kapot gaat, maar voor ik nu een nieuwe ga kopen wil ik eerst weten of het probleem wel door de harde schijf word veroorzaakt. Mijn moederbord is een Asrock pentium 4, 3.00 GHz processor, geheugen (ram) 1279 mb.
  • het lijkt me dat je conclusie juist is: het einde van de hd is nabij. geheugen enz kan het niet zijn want dan zou die pc ook tussendoor niet naar behoren hebben kunnen werken. voor voeding geldt hetzelfde en temperatuur is niet aan de orde omdat het opstartperikelen betreft. wat nu: - zorg sowieso voor fatsoenlijke backup van al je data enz. - haal bij de fabrikant van de hd een diagnosetool en laat dat los op de hd(meten is weten)
  • start eens met de windowx CD op en kies voor repair mode. type in de prompt dan chkdsk http://www.microsoft.com/technet/prodtechnol/windowsserver2003/nl/library/ServerHelp/8f7ffab9-a5e7-4de9-907a-0f172b5a6a4e.mspx?mfr=true bijv chkdsk X: /x /r of chkdsk X: /f waarbij X jouw partitie is. Post de output gegevens hier eens.
  • Ik heb chkdsk uitgevoerd. Er zijn geen problemen vastgesteld lees ik. Ik wil het resultaat wel posten maar kan niet kopieren / plakken uit een dos venster, waar vind ik het logbestand?
  • Dat log bestand over chkdsk en eventueel andere fouten, zou je kunnen vinden in Event Viewer. Check voor meer info hierover op deze site [url=http://www.petri.co.il/vista-event-viewer.htm]Working with Vista's new Event Viewer[/url]

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.