Vraag & Antwoord

OS Windows

Tabel vanuit Word naar Excel copieren

Anoniem
None
4 antwoorden
 • Hallo,

  Ik heb een tabel gemaakt in Word, v 2002 SP3 (met actiepunten), maar heb besloten dat ik toch met Excel, v2002 sp3, wil werken ivm filter mogelijkheid ed. Nu lukt het me niet om de tabel goed te copieren naar Excel. In Excel worden er soms samengevoegde cellen gebruikt en alle regels in de Word-cellen worden aparte cellen in Excel.

  Onderstaande heb ik al geprobeerd:
  1. Hele tabel selecteren in Word => In Excel aantal cellen in de breedte en hoogte selecteren overeenkomstig de aantallen in de tabel in Word
  2. In Excel plakken speciaal => plakken als tekst
  3. In Word soft-returns (shift-enter) te gebruiken ipv harde-returns (enter)
  4. In Word tabel omgezet naar tekst en dit importeren in Excel. Dan verschuiven alle cellen door elkaar als ik plak in Excel.

  Wie heeft een oplossing voor het plakken van een Word tabel in Excel ?
 • gaat soms inderdaad lastig.
  toch niet toevallig alles geselecteerd, en aldus een regeltje onder of boven de tabel meegenomen: dan gaat overzetten echt niet.
  ik dacht dat het mij altijd wel lukte als ik per kolom werkte.
 • Er is een oplossing (die ik een tijdje geleden tegenkwam), maar hij vergt een paar extra handelingen.
  Selecteer eerst in Word je tabel en vervang de harde returns door een unieke (niet in de tabel voorkomende string), dus bij voorbeeld zoek ^p (dat is de code voor harde return) en vervang door @@@
  Doe hetzelfde voor de zachte returns: zoek ^l (l van Leo) en vervang door dezelfde string. (hier @@@)
  Copiëer en plak nu de tabel in Excel. Omdat er geen returns meer voorkomen heb je geen last van samengevoegde en aparte cellen.
  Zoek en vervang nu in Excel de @@@ door <alt>0010. Daarvoor moet je dus de alttoets ingedrukt houden en 0010 typen [b:cc253888a2]op het numerieke toetsenbord[/b:cc253888a2] Je ziet niets staan bij vervang, maar dit is de ASCII-code voor alt-enter, die je in excel gebruikt om binnen een cel op een nieuwe regel te beginnen. Als alles vervangen is staat alles wat in je Word-tabel op een nieuwe regel begon weer op een nieuwe regel binnen de cellen van Excel.
 • Geweldig die oplossing, Jan Bakker. Het vergt inderdaad wat extra handwerk, maar op zich vallen die ook wel mee. Ik krijg de gegevens nu mooi van Word naar Excel. Scheelt me een hoop tekst samenvoegen in Excel.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.