Vraag & Antwoord

OS Windows

Gegevens nog te redden na een defragmenteer actie?

5 antwoorden
  • Beste mensen, Ik heb een brandende vraag/probleem. Door een misverstand zijn vele honderen bestanden van een hardeschijf verwijderd om ruimte te maken. Deze was bijna voor 100% vol. Deze was vreselijk gefragmenteerd en dus gedefragmenteerd na het verwijderen van de bestanden. Na het verwijderen was er ca. 50 % vrije ruimte. Nu blijkt dat de gegevens niet verwijderen hadden morgen worden. (na een dag). Er is verder nog niets op de hardeschijf gezet. Hoe groot is de kans dat er nog iets te undeleten is met een goede unerase tool? Ik hoop nog iemand blij te kunnen maken, maar vrees zelf het ergste.... Dit i.v.m. de vraag of ik er toe zal ga of niet. De PC is niet van mijzelf... :cry:
  • Wacht even, kun je met defragmentatie bestanden verwijderen?
  • http://www.winundelete.com/?rid=google&kid=wu0401 Er zijn via Google diverse undelete programma's te vinden die je kunnen helpen
  • Nee, ik heb die bestanden eerst gewoon verwijderd (en zijn dus ook niet meer in de prullenbak), daarna had ik genoeg ruimte om te defragmenteren. Ik ben dus bang dat de verwijderde bestanden zijn overschreven (in de NTFS tabel) door de verplaatste bestanden (tijdens defragmenteren).
  • Dan geef ik je heel weinig kans. Na wissen wordt de schijfruimte vrijgeven om opnieuw gebruikt te worden. Zolang je dat niet doet, kun je wel veel terughalen. Na hergebruik niet meer.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.