Vraag & Antwoord

OS Windows

Rechtermuisklik 'openen met'- programma's in-/deinstalleren?

4 antwoorden
  • Goedendag, Ik gebruik Windows XP Home. Ned. versie. Om mijn jpg-foto's te bekijken ga ik met Windows Verkenner naar de folder met de foto's. Om een foto te zien rechtsklik ik op het jpg bestand waarna er een menuschermpje openklapt met o.a. de tekst 'Openen met..'. Als ik met de cursor op die tekst sta springt er rechts een schermpje open met de namen van zogenaamde 'Aanbevolen programma's' die gebruikt kunnen worden om de foto's te openen zoals "Windows-viewer voor afbeeldingen en faxen". Bij mij zitten tussen de Aanbevolen programma's voor afbeeldingen ook programma's bij die niet daarvoor geschikt zijn. Die wil ik verwijderen. Ook wil ik een nieuw programma bij doen. Vraag: hoe kan ik de ongeschikte 'Aanbevolen programma's' verwijderen of andere geschikte programma's tussen de 'Aanbevolen programma's' krijgen? Gaarne een antwoord met instructies s.v.p. Bedankt. :D
  • Het staat hier duidelijk uitgelegd: [url]http://windowsxp.mvps.org/OpenWith.htm[/url]
  • [quote:0033d44df8="Jan bakker"]Het staat hier duidelijk uitgelegd: [url]http://windowsxp.mvps.org/OpenWith.htm[/url][/quote:0033d44df8] Mijn dank aan dhr. Bakker voor de moeite en voor de link. :D Het ziet er wel tricky uit. Ik had niet verwacht dat je in het register moest zijn om e.e.a. te wijzigen. Ik zal eerst het artikel doornemen en een poging wagen.
  • [quote:f8d7dd6eb3="Nuha"][quote:f8d7dd6eb3="Jan bakker"]Het staat hier duidelijk uitgelegd: [url]http://windowsxp.mvps.org/OpenWith.htm[/url][/quote:f8d7dd6eb3] Mijn dank aan dhr. Bakker voor de moeite en voor de link. :D Het ziet er wel tricky uit. Ik had niet verwacht dat je in het register moest zijn om e.e.a. te wijzigen. Ik zal eerst het artikel doornemen en een poging wagen.[/quote:f8d7dd6eb3] Ik heb de gewenste wijziging aangebracht volgens de instructies van de opgegeven link door Jan Bakker. In de link wordt verwezen naar het freewareprogramma 'OpenWithAdd' om nieuwe koppelingen toe te voegen in 'Openen met...". Dat heb ik ook gedaan. Al met al viel het best mee. Ik kan dus melden dat mijn problemen zijn opgelost. Bedankt, Jan. :wink:

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.