Vraag & Antwoord

OS Windows

Na acronis true image 8.5 geen windows ME meer

Anoniem
peter k
3 antwoorden
 • op een pc met windows ME en 1 harde schijf (met 1 partitie) heb ik acronis true image 8.5 (oude versie omdat die volgens acronis nog werkt met ME) geïnstalleerd. Vervolgens wilde ik gebruik maken van de optie om met true image op die ene schijf een nieuwe verborgen partitie aan te maken, waarop dan een backup geplaatst kan worden die later evt met 1 druk op de knop teruggezet kan worden.
  True image biedt dan aan de bestaande partitie te verkleinen en de nieuwe aan te maken. Ik heb op OK geklikt en moest vervolgens rebooten. Helaas!
  Bij de herstart kreeg ik eerst kort het WIN ME scherm, gevolgd door een zwart scherm met in witte letters een regeltje van True Image, maar dan hangt alles.
  Na resetten is het alleen mogelijk in veilige modus te starten. Dan blijkt dat de oude partitie gewoon onaangeroerd is. Kennelijk is alleen het Master Boot Record veranderd. Met Deze Computer kan ik gewoon de harde schijf zien, de inhoud is ook gewoon benaderbaar. Echter, als ik True Image start, beweert dat doodleuk dat het geen harde schijf ziet ([i:5222456c31]Can not find any hard disk[/i:5222456c31]).
  Ik heb geprobeerd om true image te verwijderen, maar dat proces wordt om duistere redenen voortijdig afgebroken. Ik heb de repair-optie van de installatie gedraaid, helpt ook niet. Ik heb vanaf een opstartfloppy [i:5222456c31]fdisk /mbr[/i:5222456c31] gedraaid, ook dat hielp niet. Scandisk ziet geen problemen. Ik hebb de schijfcontrole gedraaid via de setup van de ME-cd, dat gaf aan dat de grootte van de harde schijf onjuist weergegeven werd, heb dat laten repareren, maar opnieuw geen resultaat.
  Op enkele fora wordt de hint gegeven een bepaalde patch te downloaden bij acronis, maar de opgegeven links blijken niet meer te werken.
  Iemand een suggestie wat wel zou kunnen helpen?
 • Goed, eerst een preek dat Windows ME de slechtste Windows versie is die ooit gemaakt is.

  Vanwege de oude versie of incompatibilteit met Windows ME is de partitionering mislukt. Formatteren, snif en opnieuw installeren. Partitioneren is nu eenmaal een risico.

  Ben je nog data kwijt? Je kunt de schijf als slave in een ander systeem plaatsen of in een USB behuizing en dan de data kopieren.

  Windows xp draait al op 233 mhz met 128 mb ram…
 • Volgens mij bedoel je dat Windows 95/98/Me de slechtste Windows versies zijn, die ooit gemaakt zijn. Want in deze Windows versies hebben alle gebruikers administratie rechten. En zijn door de deels 16 bit architectuur minder stabiel dan Windows XP en Vista.

  En verder kan True Image het beste worden gedraaid vanaf een bootable rescue CD. Dus buiten Windows om.

  [quote:eb60e624f2="stee0036"]Windows xp draait al op 233 mhz met 128 mb ram[/quote:eb60e624f2] Alleen is het de vraag of een oude PC nog wel een dure Windows XP licentie waard is. TS kan toch ook Windows Millennium opnieuw schoon installeren. Maar omdat het om een oude PC gaat, kan er ook sprake zijn van hardware problemen.

  [quote:eb60e624f2="peter k"] Iemand een suggestie wat wel zou kunnen helpen?[/quote:eb60e624f2] Wellicht eerst de hardeschijf testen met de diagnostische software van de fabrikant. Kun je wat info geven over de hardware? Dus welk merk/type PC/moederbord/CPU, geheugen, videokaart, en hardeschijf.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.