Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Vista vindt netwerkprinter niet op PC met XP.

None
3 antwoorden
 • Laptop (PC-3) met pokkenvista, via WLAN en router in netwerk met twee andere PC's, beide XP HE SP2, waarvan één (PC-2) wireless en daarop de netwerkprinter, en de andere (PC-1) via CAT5kabel op router.
  Destijds vond PC-1 de printer op PC-2 in één seconde en werkte netwerkprinter feilloos.
  Laptop wil printer niet automatisch detecteren, van alles geprobeerd, uiteindelijk IP opgegeven van PC-2 (192.168.2.101) en driver geïnstalleerd. Printer wordt aangegeven in map Printers, (typisch Microsoft met groene vink en alles OK en in orde: niet dus), wordt ook in Netwerkomgeving onder PC-2 aangegeven, maar als ik iets naar de printer stuur komt de kreet "printer reageert niet".
  Zelf dit hele weekend verprutst met zoeken naar mogelijkheden, en bij voorbaat nutteloze want traditioneel niet werkende Helpfiles uitgeplozen zonder resultaat.
  Wie weet wat?
 • Als je tijdens het proces van het aanmaken van de printer aangeeft dat het een netwerkprinter betreft, krijg je op een gegeven moment een scherm met het pad naar de printer of dat je wilt zoeken, als je bij het pad eens de hostnaam en gesharde printernaam daar opgeeft?
  dus: \\computernaam\printer
 • Bedankt, ik ben er uit.
  Ik had eergisteren al een paar maal de procedure gevolgd die het venster "een printer toevoegen" aangeeft.
  Automatisch op netwerk laten zoeken lukte dan niet, dus regel daaronder aangevinkt en naar volgend scherm, met drie mogelijkheden.
  Zoeken lukte weer niet, via TCP/IP lukte ook niet, en via het pad \\PC-2\Canon MP610 series Printer ook niet.
  Nu installeer ik een printer altijd drievoudig; als Zwart, Kleur en Foto. Dan geef ik die elk hun typische printerinstellingen o.a. voor wat betreft papiersoort en zo. Noem ik dan Canon MP610 Zwart etc.
  Daarbij had ik blijkbaar een typefout gemaakt waardoor die padnaam, welke dan ook steeds per te installeren printer gewijzigd moest worden, niet met de printernaam overeenkwam; vandaar dus geen succes.
  Foutenverbeterd en nu alle drie de printers on line. Weliswaar duurde de eerste zoekbeurt meer dan vijf minuten, o.a. vanwege het verschil in OS. Drivers moesten dus geïnstalleerd worden, en van zo'n nieuw uitgebrachte printer is er ook een voor Vista.
  Probleem opgelost, ervaring rijker.
  Mijn kritiek op Vista blijft, en ik hoop op een spoedige Service Pack.
  Groet.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.