Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Pc wil niet opstarten vanaf CD

Anoniem
gerardb
4 antwoorden
 • De titel dekt niet de gehele lading want ik zit met een paar vreemde problemen. Mijn XP home machine vertoont de laatste tijd wat kuren, als ik in de logboeken kijk zie ik o.a. een foutmelding over Application Management- Service waar ik niet veel mee kan. Dus dacht ik de pc op te starten met vanaf de (originele) Windows cd en dan voor herstellen te kiezen. Dit lukt echter niet. De pc begint, na op enter gedrukt te hebben bij de vraag 'wilt u vanaf cd opstarten' met de melding 'systeemconfiguratie testen', begint daarmee en er komt vervolgens een zwart scherm waarna er niets meer gebeurt. Ten einde raad besloten XP opnieuw te installeren. Wat schetst echter mijn verbazing: als ik de cd opstart en voor installeren kies krijg ik de melding dat en een nieuwere versie van XP geïnstalleerd is waardoor doorgaan niet mogelijk is. Het tabje 'volgende' is lichtgrijs, dus einde oefening. Hoewel ik niet op een nieuwe installatie zit te wachten is dit toch wel een vreemde toestand. Voor alle duidelijkheid: ik heb de pc nieuw gekocht, heb een officiële Windows licentie, ben de enige gebruiker en er is nog nooit een onderdeel in de pc vervangen. De huidige installatie is door mij zelf uitgevoerd vanaf genoemde cd. Ik vind het een uitermate vreemd verhaal, heeft iemand tips of kent iemand dit probleem? Suggesties zijn van harte welkom.
 • Indien je Windows up to date is, én je gebruikt een installatie-cd zonder SP2, dan krijg je inderdaad de melding: "een nieuwere versie van XP geïnstalleerd is waardoor doorgaan niet mogelijk is." .
  Je kan dit oplossen door zelf een XP installatie cd te maken met SP2 geintegreert.
  Meer uitleg: http://www.computertaal.info/modules/articles/article.php?id=470
 • Bedankt voor de tip. Ik begrijp het overigens niet want ik installeer Windows vrij regelmatig en heb deze melding nog nooit gezien. Dit zegt overigens nog niet waarom de pc niet vanaf CD-Rom wil opstarten. Ben zelf ook nog druk zoekende, maar ga in ieder geval de eerste tip opvolgen.
 • Maar je PC start toch wel op vanaf cd-rom. Want je zei
  [quote:e627d46ad7="gerardb"]De pc begint, na op enter gedrukt te hebben bij de vraag 'wilt u vanaf cd opstarten' [/quote:e627d46ad7] Deze melding zou kunnen betekenen dat je PC vanaf je Windows XP CD kan opstarten.
  [quote:e627d46ad7="gerardb"]als ik de cd opstart en voor installeren kies krijg ik de melding dat en een nieuwere versie van XP geïnstalleerd is waardoor doorgaan niet mogelijk is. [/quote:e627d46ad7] Als je kiest voor een "Clean Windows XP Install" dan zou je zo een melding niet moeten krijgen.

  De vraag is of slipstreamen wel nodig is. Want je had toch een nieuwe PC gekocht. Ofwel Service Pack 2 zit dan toch al bij de meegeleverde OEM Windows XP CD. Maar als je eventueel een oude XP CD gebruikt hebt zonder SP2, dan valt slipstreamen wel te overwegen. Een andere manier van slipstreamen is via nlite. Een tutorial daarvan vond ik op http://www.techzine.nl/tutorials/280/Maak-je-eigen-Windows-installatie-met-nLite.html

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.