Vraag & Antwoord

OS Windows

vaak een hardwarefout in vista

9 antwoorden
  • ik heb sinds een tijdje een laptop met windows vista home premium OEM, na alle rompslomp die ik ermee heb gehad, heb ik hem inmiddels vrij goed lopend. Nu heb ik het probleem dat windows spontaan een hardwarefout aangeeft en opnieuw wordt opgestart. De foutcode kan ik niet overschrijven, het scherm blijft daar te kort voor staan. Sinds wanneer dit probleem voorkomt weet ik niet. De enige hardware die ik erop heb gezet is een externe schijf via USB (500GB Hitachi) Deze volgens de systeem specs is deze geschikt voor win nt en win xp, vista stond er niet bij, maar hij werkt wel gewoon. Hij wordt overigens gezien als vaste schijf in de verkenner, maar dat maakt denk ik niet zo heel veel uit. Het rare is is dat ik soms dagen heb dat het 2 keer gebeurt, en soms dagen heb dat het niet gebeurt en dan ineens weer wel. Ik sluit de laptop altijd af in sluimerstand (zegmaar slaapstand in xp) misschien dat daar een reden in zit? wie kan mij helpen met dit probleem? specs via link onderaan (Laptop)
  • [quote:b2c05bc098="The_Ultimate"]De foutcode kan ik niet overschrijven, het scherm blijft daar te kort voor staan. [/quote:b2c05bc098] Heb je al gecheckt of er info over te vinden is in [url=http://articles.techrepublic.com.com/5100-10877_11-6108150.html]Vista Event Viewer?[/url] [quote:b2c05bc098="The_Ultimate"] De enige hardware die ik erop heb gezet is een externe schijf via USB (500GB Hitachi) [/quote:b2c05bc098] Staat deze constant ingeplugd? Heb je die hardwarefout ook als deze is uitgeplugd?
  • Is gekende fout van Vista: slaap- en sluimerstand verklooien drivers, met name USB. Mijn eigen USB bijv. loopt na een slaapstandje regelmatig op USB 1 snelheid. Van dit probleem wordt verwacht dat het met SP1 wordt verholpen.
  • [quote:4ce08c40c3="jolo"][quote:4ce08c40c3="The_Ultimate"]De foutcode kan ik niet overschrijven, het scherm blijft daar te kort voor staan. [/quote:4ce08c40c3] Heb je al gecheckt of er info over te vinden is in [url=http://articles.techrepublic.com.com/5100-10877_11-6108150.html]Vista Event Viewer?[/url] [quote:4ce08c40c3="The_Ultimate"] De enige hardware die ik erop heb gezet is een externe schijf via USB (500GB Hitachi) [/quote:4ce08c40c3] Staat deze constant ingeplugd? Heb je die hardwarefout ook als deze is uitgeplugd?[/quote:4ce08c40c3] ik heb deze tijdens het opstarten uitstaan, ik laat hem pas draaien zodra windows is gestart. anders moet de bios hem ook nog nachecken. goed kans dat het aan de sluimerstand ligt, zoals KeesA beschrijft, want ik heb eens de laptop normaal uitgeschakeld, zonder sluimerstand en ik heb vandaag nog geen hardwarefout gekregen. Het rare is, is dat deze fout er zomaar inslaat, zelfs als ik niet met de schijf bezig ben (enkel muziek draait er meestal vanaf, en middenin een nummer gaat ie in een fout meestal, bijna nooit met de overgang naar een nieuw nummer) Wanneer komt SP1 uit voor vista eigenlijk, of is daar nog niets over bekent?
  • [quote:cfcd99464b="The_Ultimate"]Wanneer komt SP1 uit voor vista eigenlijk, of is daar nog niets over bekent?[/quote:cfcd99464b] Volgens de info op [url=http://www.websonic.nl/nieuws/102007/functie_service_pack_1_vista_herstelschijf_maken.php]websonic.nl[/url] In het eerste kwartaal van 2008.
  • Misschien dat update KB941600 je helpt. Volgens mij wordt deze nog niet via Windows Update aangeboden, maar moet je hem zelf van het downloadcentrum ophalen. (dit weet ik niet zeker btw). [i:f09275dd33]Snelle beschrijving Met deze update wordt een aantal problemen met de betrouwbaarheid van de USB-kernonderdelen in het Windows Vista-besturingssysteem opgelost.[/i:f09275dd33] [url]http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?familyid=DAB2055A-EB6B-40E3-AE83-5200B7EF497B&displaylang=nl[/url]
  • ik heb het nog even aangezien en de hardwarefout krijg ik ook als ik niets aan extra hardware gebruik(nus ook geen muis ofzo), en ook als ik de laptop normaal heb afgesloten lijkt erop dat er een fout zit in de hardware die in de laptop zit, maar dat vind ik uitermate vreemd, want eerder had ie er geen last van. de bovenstaande update heeft ook niets geholpen dus (ps: ik heb ook al een tijdje last dat me internet verbinding ineens wegvalt, de verbinding is er, maar als ik bijvoorbeeld msn wil aanmelden komt ie met een foutmelding, laat je hem dan traceren, geeft ie een fout aan in de key poorten. Start ik de laptop opnieuw op werkt het wel weer gewoon.)
  • jammer dat er niet gereageert wordt... ik heb inmiddels het idee dat het aan de interne wlan kaart ligt ik heb de laatste tijd zeer veel moeilijkheden met internet, en kan vaak niet eens meer op google e.d. komen. de kaart die erin zit is deze: Atheros AR5007EG nieuwe drivers krijg ik niet gedownload, de site loopt vast (www.atheros.cz, das de enigste die drivers heeft) ik heb sinds gister weer 3 keer een blauw scherm voor me neus gehad dusja
  • [quote:6b4079cf00="The_Ultimate"]jammer dat er niet gereageert wordt... ik heb inmiddels het idee dat het aan de interne wlan kaart ligt ik heb de laatste tijd zeer veel moeilijkheden met internet, en kan vaak niet eens meer op google e.d. komen. de kaart die erin zit is deze: Atheros AR5007EG nieuwe drivers krijg ik niet gedownload, de site loopt vast (www.atheros.cz, das de enigste die drivers heeft) ik heb sinds gister weer 3 keer een blauw scherm voor me neus gehad dusja[/quote:6b4079cf00]http://www.acerpanam.com/synapse/forms/Ace...FTOKEN=26437575

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.