Vraag & Antwoord

OS Windows

windows OEM vs medion OEM

4 antwoorden
  • een collega wil zijn medion-pc terugzetten naar de 'fabrieksinstellingen'. Daarvoor heb je een cd nodig van medion die de bestanden op de recover-partitie terugzet. Kan je dit zonder die cd ook, of kan je dat progje downloaden? Er hangt ook een oem-sticker op de pc met een windows-key. Kan ik MIJN windows home edition cd gebruiken icm ZIJN key (ook home edition)?
  • Lijkt me voor je vriend niet handig om zijn key te laten gebruiken, want als hij weer moet registreren dan heeft hij wel mooi een probleem. Hij moet dan een maand of 3 wachten eer hij zijn key weer kan gebruiken
  • [quote:868e240694="pdexie"]Lijkt me voor je vriend niet handig om zijn key te laten gebruiken, want als hij weer moet registreren dan heeft hij wel mooi een probleem. Hij moet dan een maand of 3 wachten eer hij zijn key weer kan gebruiken[/quote:868e240694] ge begrijpt het verkeerd: Hij heeft een medion-pc die herinstalleerrt moet worden. De Medion-cd met windows erop heeft hij niet. Ik heb echter wel een (legale) OEM-versie van winXP home. Als ik nu mijn cd gebruik om ZIJN pc met ZIJN product-code te installeren, zal dat werken. Het gaat hier dus over een medion OEM installeren met een Windows OEM-cd en de code van die MEDION.
  • Ik weet niet welk model je hebt, maar ik heb ooit een medion-pc teruggezet naar de oorspronkelijke instellingen. Op de harde schijf was een partitie met bestanden die 'retten' heetten. Eén ervan was 'retten.exe' Je kunt dit programma niet vanuit windows gebruiken, want het gaat de hele C-partitie overschrijven, en daar staat windows nu juist op. Je moet dus starten van een dos-diskette of dos-cd. Onder dos navigeer je naar de betreffende partitie en start 'retten.exe'. Alles komt terug te staan zoals toen je de pc kocht. Je kunt er inderdaad ook voor kiezen om windows van een cd te installeren en daarbij de productcode van de computer te gebruiken. Dat werkt zolang het dezelfde edities zijn . (In jouw geval dus Home) Je moet dan wel na de windows-installatie alle drivers installeren (zijn op de medion-site te vinden) en mist de andere programma's die medion had meegeleverd. Dat zal om officeproducten gaan (Word) en mogelijk ook om programma's als powercinema etc. Die levert medion uiteraard niet los en zul je dus moeten aanschaffen als je ze wilt gebruiken. In beide gevallen zul je na de installatie ook een hoop windows-updates moeten doen.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.