Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Vista staat Windows 2000 niet toe

LeenB
8 antwoorden
 • Ik wil naast Vista op C: op een andere partitie Windows 2000 installeren. Windows 2000 staat bij mij op een niet-zelf opstartende CD. Het probleem is dat uitvoeren van setup niet mogelijk is omdat Vista dat belemmert. Krijg de melding dat de CD-ROM een oudere Windows-versie bevat dan het nu gebruikte. Setup functionality from the disk will be disabled.
  Is hier een eenvoudige oplossing voor of zou ik eerst Vista moeten verwijderen en vervolgens Win 2k installeren en daarna weer Vista?
  M.vr.gr.
  LeenB
 • Je kunt Windows 2000 uiteraard niet installeren onder Vista.
  [quote:3bf16f601a="LeenB"]Windows 2000 staat bij mij op een niet-zelf opstartende CD. [/quote:3bf16f601a] Bij mijn weten staat Windows 2000 op een bootable CD. Als dat niet werkt, en ook in het BIOS staat de boot sequence goed, dan zou je Setup-opstartdiskettes voor Windows 2000 kunnen maken. Zie deze info van Microsoft http://support.microsoft.com/kb/197063
  [quote:3bf16f601a="LeenB"]Vista moeten verwijderen en vervolgens Win 2k installeren en daarna weer Vista? [/quote:3bf16f601a] Eigenlijk zou inderdaad Windows 2000 het eerst moeten worden geïnstalleerd, en daarna Vista. Maar als je het andersom doet, zou je achteraf de Vista bootloader kunnen herstellen via de info van Windows Vista Repair Options http://vistasupport.mvps.org/windows_vista_repair_options.htm
 • Jolo schreef:[quote:6cbbd9f1b6]Bij mijn weten staat Windows 2000 op een bootable CD. Als dat niet werkt, en ook in het BIOS staat de boot sequence goed, dan zou je Setup-opstartdiskettes voor Windows 2000 kunnen maken. Zie deze info van Microsoft http://support.microsoft.com/kb/197063 [/quote:6cbbd9f1b6]Bedankt voor je reactie. Mijn CD dus niet, ik heb het nog even gecontroleerd op de pc waarop Windows 2000 nu draait, misschien is de CD bedoeld voor een update. Opstartdiskettes zouden inderdaad de oplossing zijn -ik heb ze ook- ware het niet dat er in mijn Medion-PC geen FDD zit. Ik wil er wel een plaatsen en al gekocht, maar het lijkt er nu op (na een nog vluchtige inspectie) dat er op het moederbord geen aansluiting voor een FDD zit (had ik natuurlijk eerder moeten nagaan). Daarom denk ik er over om een tweede CD ROM-drive te plaatsen uit een oude machine, zodat ik de pc kan opstarten met een of ander recovery programma en dan vanuit de andere drive Win 2K te installeren.
  Is dit een haalbare optie?

  Met vriendelijke groet,
  LeenB
 • Eventueel zou je via applicatie nlite een bootable Windows 2000 CD-R kunnen branden.
 • Al lezende vraag ik me natuurlijk af waarom er kosten noch moeite worden gespaard om Windows 2000 te kunnen installeren. Zou je dat eens willen uitleggen?

  Als je opstartdiskettes hebt (je kan ze altijd downloaden bij Microsoft), kun je natuurlijk ook een USB floppy drive aansluiten. nLite is inderdaad ook een optie, maar een originele Windows CD moet gewoon bootable zijn, ook de upgrade CD's zijn bootable.
 • Leo S begrijpt niet [quote:ce8cbbeb09]waarom er kosten noch moeite worden gespaard om Windows 2000 te kunnen installeren[/quote:ce8cbbeb09]Dat moet toch niet moeilijk zijn om te begrijpen? Nooit gelezen van de problemen met Windows Vista om oudere programma's te draaien? En aangezien ik gehecht ben aan sommigen van die oude programma's en spellen, nog daterend uit de Windows 98-tijd, wil ik naast de vooruitgang van Windows Vista ook nog van tijd tot tijd kunnen teruggrijpen op het oude maar inmiddels voor mij vertrouwde van Windows 2000. Overigens met de kosten valt het wel mee (een extra drive uit een oude pc kost niets), moeite wel, maar dat is tegelijkertijd een uitdaging.

  Met vriendelijke groet,
  LeenB
 • Ik zeg....

  groetjes Edmond
 • Edmond Varwijk verwijst naar zijn cursus 'Virtualisatie: in 15 stappen een extra pc' die in ComputerTotaal van 7 maart 2007 stond.
  Interessant Edmond, bedankt voor de verwijzing, ga ik zeker proberen, al is het maar om het eens te ervaren hoe dat werkt.

  Ook jolo bedankt voor de tip om met nlite een bootabel installatie-CD voor Windows 2000 te branden. En ik denk nu ook maar een installatie-CD voor Windows Vista te maken. Want de bij de machine meegeleverde recovery-CD is, na het corrupt raken van de recoverypartitie, waardeloos geworden. Ik heb gelukkig inmiddels wel een image gemaakt van C:, maar een installatie-CD lijkt mij toch ook niet weg.

  Met vriendelijke groet,
  LeenB

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.