Vraag & Antwoord

OS Windows

Waarom krijg ik altijd 2 "" ??

Anoniem
None
5 antwoorden
 • Dames en heren,

  Even iets heel flauws. Als ik op de " druk, gebeurt er nix. Als ik er twee keer op druk, krijg ik "". Dito voor ' en ' '.

  Erg irritant. Ik kan mij herinneren dat het iets met de keyboard definitie te maken heeft, maar ik kan niet meer vinden waar ik dit hinderlijke gedrag kan uitzetten. Weet iemand het ?

  Alvast bedankt !

  Wessel

  Oh BTW: mijn invoertaal is Nederlands en het toestenbord is US-International
 • (Ik heb een Egelse windows)
  Ga naar Start-settings-control panel, tabblad languages. Druk op de knop details. Je hebt daar als toetsenbord US-international aanstaan. Dat toetsenbord zorgt voor het gedrag dat je beschrijft. Kies dus een ander toetsenbord dat overeenkomt met de lay-out van je toetsenbord.

  Overigens: je krijgt maar één " als je " typt, gevolgd door een spatie.
  Het voordeel van US-international is dat je gemakkelijk letters met accenten kunt typen: " gevolgd door een e geeft b.v. ë en ' gevolgd door e geeft é (zoals daarnet in één gebruikte)

  Met een andere toetsenborddefinitie moet je accentletters maken met alt-numeriek toetsenbord combinaties of via de character map en dat is toch wel lastiger.

  Kijk voor de verschillende toetsenborden en de combinaties van toetsen even hier: http://en.wikipedia.org/wiki/Keyboard_layout
 • Beste Jan,

  Aha dus de definitie was toch het probleem. Inmiddels heb ik een combi gevonden die voor mij prima werkt: Input Language English en keyboard US.

  Hiermee heb ik toch wel de accenten, maar niet het voor mij irritante "" en helaas geen euro teken op de 5.

  Bedankt voor de tip !

  Wessel
 • Als je bij het "Verenigde Staten (internationaal)" toetsenbord op de " tikt en dan op de spatietoets dan komt het teken gewoon in beeld.
  Op dezelfde wijze bij het afsluiten ".
  Maar als je op "tikt en dan doorgaat met het volgende teken dan staat het aanhalingsteken voor de betreffende letter.
  "Succes"
  Is dit wat je bedoelde?
 • Hoi,

  Ja dat bedoelde ik. Ik vind het niet prettig en wilde ervan af. Dat is nu gelukt dankzij de tip van Jan. Ik heb een hekel aan toetsenborden met eigen initiatief….

  Wessel

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.