Vraag & Antwoord

OS Windows

IE6 en IE7 installeren?

Anoniem
None
7 antwoorden
 • Ik weet niet zeker of dit onder OS Windows of onder Anders software valt. Als het verkeerd staat, bij voorbaat excuses.

  Enniewee: ik ben nogal druk doende een nieuwe template voor de phpBB3 versie van ons forum te ontwerpen. Daarbij stuit ik er regelmatig op dat dingen onder IE7, FF2 en Opera goed werken, maar als ik dan tussendoor op het werk waar we IE6 hebben eens kijk, staat het toch weer niet goed. Gloeiend irritant dus, vooral ook omdat ik thuis niet kan kijken of de oplossingen waarvan ik verwacht dat ze werken, ook daadwerkelijk effect hebben.

  Aangezien nog 48% van de bezoekers IE6 gebruikt, kan ik er voorlopig niet omheen om de website daarvoor geschikt te maken. Ik zou dus graag thuis willen kijken of de website in IE6 ook goed werkt. Daarvoor moet ik dus zowel IE6 als IE7 installeren. Ik heb echter totaal geen idee hoe ik dat kan doen.

  Iemand tips?
 • Daar is een mooi tooltje voor gemaakt zodat je de laatste 5 versies van IE kan instaleren.
 • Hee, da's handig! Kun je gewoon versie 3 ook nog installeren joh. Maar ik houd het trouwens gewoon bij IE6 en 7. Er is nog een kwart procent dat IE 5.x gebruikt en de overige IE versies zijn minder dan 0,01%. Die zijn bovendien ook zo verouderd dat ik vind dat ik daar geen rekening meer mee hoef te houden. IE6 bestaat immers al bijna 7 jaar.

  Zou er trouwens ook een FF extensie zijn waarmee je de site kunt bekijken alsof het een andere versie is?
 • [quote:0e02aea88a="Ger"]Hee, da's handig! Kun je gewoon versie 3 ook nog installeren joh. Maar ik houd het trouwens gewoon bij IE6 en 7. Er is nog een kwart procent dat IE 5.x gebruikt en de overige IE versies zijn minder dan 0,01%. Die zijn bovendien ook zo verouderd dat ik vind dat ik daar geen rekening meer mee hoef te houden. IE6 bestaat immers al bijna 7 jaar.

  Zou er trouwens ook een FF extensie zijn waarmee je de site kunt bekijken alsof het een andere versie is?[/quote:0e02aea88a]Ja idd, als iemand 5.x of ouder gebruikt verdient ie het ook niet ok rekening mee gehouden te worden (vindt de mensen met ie6 al erg, en en krijg spontaan jeuk als ik er gebruik van moet maken :evil: ).

  Over Fx (ze hebben liever dat je die afkorting gebruikt, vraag me niet waarom) weet ik het niet, maar je moet ook een redelijke tijd terug gaan denk ik wil hij een site heel erg anders renderen, en dan gaat wat mij betreft dezelfde redenering op als voor die mensen die nog IE5.x en lager gebruiken… :evil:
 • [quote:8963f8931b="Drewster"]Ja idd, als iemand 5.x of ouder gebruikt verdient ie het ook niet ok rekening mee gehouden te worden (vindt de mensen met ie6 al erg, en en krijg spontaan jeuk als ik er gebruik van moet maken :evil: ).[/quote:8963f8931b]Tsja, sommigen kunnen nu eenmaal niet anders. De mensen die mijn website bezoeken zijn nogal traditioneel ingesteld (website over zwaarden en bijbehorende tradities). Maar er is wel progressie hoor, vorige maand had 53% van de bezoekers nog IE6.

  [quote:8963f8931b="Drewster"]Over Fx (ze hebben liever dat je die afkorting gebruikt, vraag me niet waarom) weet ik het niet, maar je moet ook een redelijke tijd terug gaan denk ik wil hij een site heel erg anders renderen, [/quote:8963f8931b]Ja, nog eens goed gekeken en FF 1.0, 1.5 en 3.0 worden samen net 1% gebruikt. Heel ernstig is dat dus niet.

  Mozilla 1.8 wordt wel veel gebruikt (25%). Is dat nu hetzelfde als Firefox of niet? Of kan ik Mozilla 1.8 ergens downloaden en eenvoudig installeren?
 • [quote:42e035dcf8="Ger"]
  Zou er trouwens ook een FF extensie zijn waarmee je de site kunt bekijken alsof het een andere versie is?[/quote:42e035dcf8]

  De volgende:
  IEView : http://ieview.mozdev.org/
  IETab : http://ietab.mozdev.org/

  Het is trouwens ook mogelijk om IE6 en IE7 op 1 PC te gebruiken. Hoef je niet vanaf je werk te testen.
  Kijk hier: http://www.tech-notes.nl/microsoft/ie7-gebruik-ie6-en-i7-naast-elkaar-standalone.php
 • [quote:f3d377e975="Ger"]Mozilla 1.8 wordt wel veel gebruikt (25%). Is dat nu hetzelfde als Firefox of niet? Of kan ik Mozilla 1.8 ergens downloaden en eenvoudig installeren?[/quote:f3d377e975]Ja, Fx en Mozilla gebruiken zover als ik weet dezelfde render engine.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.