Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Nieuw over oud

gerben3
10 antwoorden
 • Ik ben al maanden aan het sukkelen met WinXP om daar SP2 bij te zetten. Dat wil maar niet lukken. Heb zelfs via MS een SP2 op schijf laten bezorgen. Nada. :evil:
  Nu kan ik een nieuwe XPPro incl. SP2(met licentie) kopen. Vraag is: Kan ik die laatste over m'n huidige XP installeren, of moet ik eerst m'n HD schoonvegen, of kan ik ook partitioneren en dan op de nieuwe partitie die nieuwe XP zetten?
 • ik zou altijd gaan voor een nieuwe installatie.
  het vergt even wat inspanning om je data veilig te stellen maar je krijgt er dan ook weer echt iets moois voor terug.
  volg de prima aanwijzingen van www.schoonepc.nl om niets te vergeten.
 • ik zou ook een schone installatie doen, maar daarvoor is het niet nodig je hele harddisk leeg te halen. Het is voldoende om de partitie waarop je windows installeert opnieuw te formatteren. Bijkomend voordeel is dat je alle data die je wilt bewaren op een van de andere partities kunt zetten.

  Overigens begrijp ik niet warom je een nieuwe XP zou kopen. Als je toch helemaal opnieuw gaat installeren kun je evenzogoed de oorspronkelijke XP slipstreamen met de SP2 die je hebt, daar een nieuwe CD van branden en die voor de installatie gebruiken. Spaart de aankoopkosten uit en het resultaat is hetzelfde.
 • :D Alvast bedankt voor de suggesties.
  Heb nu een nieuwe XP.Pro gescored voor een vriendenprijsje. M'n huidige XPHome is nog van 2003.
  Gaarne jullie mening over het volgende:
  Ik heb een "slave" HD van 40Gb waarvan 18Gb nog beschikbaar.
  M'n "Master"is 160 Gb met nog 90Gb beschikbaar.
  Deze wil ik nu afkoppelen en later gebruiken als "slave"
  De huidige Slave formateren en daarop de nieuwe XP zetten en vervolgens gebruiken als "master"
  Vraag is alleen, krijg dan geen conflikten met de oude XP die dan op de Slave staat ? of is het beter, wanneer alles goed loopt, de oude XP te verwijderen?

  Gr. Drifter
 • xp installen terwijl op een andere schijf nog xp staat is geen enkel probleem. Wat denk je hoe slim xp is?

  not
 • gewoon in schrijf beheer de oude schijf inactief maken .
  en de nieuwe boot schijf moet wel op de eerste ide controller zitten als master
 • Het is eindelijk gelukt om mbv. streamer sp2 weer op het systeem te krijgen. Maar echt lekker loopt het niet. Voorbeeld: Ik kreeg via MS-updates, 88!! progjes binnen. Niet één ervan is geinstalleerd. Voorts zie ik in taakbeheer dat Himem wel een halfuur staat te rammelen en bijna 100% van de CPU gebruikt. Heb in ms-config wat weggevinkt in het opstart-programma. Maar ik moet toegeven dat ik daar niet veel van weet. Zo staat onder de tab."Services" alles aangevinkt en ook bij System.ini en Win.ini. Is er ergens een site waar dat uitgelegd wordt?
  Enfin, ik rommel nog een beetje verder, anders gaat toch die XPPro erop.

  Gr. Drifter
 • [quote:b38a2cd566="Drifter"]Ik heb een "slave" HD van 40Gb waarvan 18Gb nog beschikbaar.
  M'n "Master"is 160 Gb met nog 90Gb beschikbaar.
  [/quote:b38a2cd566]Ik vind het al met al een wat vreemd verhaal. Zelf zou ik uiteindelijk de snelste HD gebruiken voor de Windows die je uiteindelijk gaat gebruiken. Ik verwacht niet echt veel verschil in gedrag tussen Home en Prof (in ieder geval niet qua snelheid). Mocht dat toch het geval zijn, bijvoorbeeld Prof op die 40GB, dan vertrouw ik zelf die andere HD niet. Updates moeten ook "eenvoudig" zijn te installeren. Ik heb woensdag nog "eventjes" op een systeem XP geinstalleerd, en binnen een paar uurtjes stond zelfs SP2 erop (via Windows update). De gebruikster meldt dat het systeem nog nooit zo snel is geweest. En ja, het vreemde is dat ik er tijdelijk een technisch tragere HD van mezelf heb ingezet. In haar geval was dus de oude HD stuk en natuurlijk geen backup van uiterst belangrijke data etc … Verder, een schone installatie is het allerbeste enne, vergeet vooral niet belangrijke data tijdig te backuppen!

  Ik mis in het verhaal nog een paar details: soort en snelheid CPU, hoeveelheid geheugen.
 • WinXP-Home versie 2002
  SP2 (nu dus eindelijk, heb ik vroeger wel gehad, maar de ellende begon allemaal toen ik een herinstal deed, enkele maanden geleden)

  Voorts: Celeron 2.8 GHz.
  Snelheid: 2.83 GHz
  512 RamMB
  Dat laatste zou ik eventueel nog kunnen verdubbelen.

  HD Master: Samsung SV3063H 160Gb
  HD Slave: ST3160021A 40 Gb
 • Wat je kan doen, is een proef installatie te maken om na te gaan of die eerdere installatie wel goed is verlopen. Op zich moet 512MB wel voldoende zijn, in ieder geval betekent het meestal niet dat het systeem rampzalig traag wordt. Het is wel zo dat sommige antivirusscanners het systeem traag kunnen maken. Daarvoor kun je dan die 40GB schijf eventueel gebruiken. Je kan hiervoor eventueel een gewone Windows XP versie lenen. Er is 30 dagen de tijd om te activeren, en eigenlijk weet je direct na installatie hoe snel een en ander is. Op zich kan je ook de herstelinstallatie uitvoeren op die 40GB schijf.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.