Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

waar zit "speciale tekens" in Windows?

Anoniem
f.j.stols
15 antwoorden
 • Meestal zit het progr. speciale tekens ergens in bureau-accesoires zoals in mijn oude pc met W98SE; in mijn eigen pc met XP-home heb ik nog wel een snelkoppeling die werkt maar het moet ergens in Windows verscholen zitten. Nu zoek ik voor een kennis wáár dat progr. precies zit, aangezien hij het niet kan vinden
 • Dat is de character map, wordt meen ik niet standaard geinstalleerd. Zul je dus zelf moeten doen in het configscherm. Als je veel accenten etc. gebruikt, kun je overigens beter je toetsenbord instellen op vs internationaal. Dan kun je gewoon toetsen combineren.
 • Start > Run > [b:483e94afd3]charmap.exe[/b:483e94afd3] > OK
  [img:483e94afd3]http://i23.tinypic.com/29uu83s.png[/img:483e94afd3]
  Anders inderdaad nog via het “Softwarescherm” Windows onderdelen toevoegen.
  [img:483e94afd3]http://i23.tinypic.com/2w4i782.png[/img:483e94afd3]
 • uitvoeren -> charmap

  in vista is uitvoeren op te vragen door op start te klikken en uitvoeren in te tikken.
 • Omdat ik nogal eens Portugees moet typen maak ik gebruik (bij een gewoon VS keyboard) van Allchars362setup.exe Zover ik weet, gratis en zeer handig!
  MVG perloc
 • Gerben( als vaak de eerste):de map charmap of character map moét dus ergens zitten. Via bureauaccessoires en systeemwerkset is er niks.Snelkoppeling werkt wel.
  Rosturp: dat van start>run>etc is een goede tip.Bij de software zie ik die speciale tekens niet. Staat wel aangevinkt als zijnde geïnstalleerd.
  Teissie: hartelijk dank.
  Perloc: heb inmiddels cvoor de aardigheid voor mijzelf (en mogelijk voor een kennis) het progje opgehaald.Ziet er goed uit.Blijkt dus o.a. van een Nederlander Laarhoven te zijn .Ik hoop dat ik me duidelijk uitgedrukt heb.
  Ik liep weer tegen het probleem aan dat ik geen email krijg van reacties op een vraag, hoewel dat wel aangevinkt is. Vandaar deze 4 antwoorden tegelijkZal er eens achterheen zitten hoe dit te verhelpen. Iedereen dank tot dusver.
 • Hij staat bij mij onder programs, accessories, system tools.
 • [quote:0f5c2cd128="f.j.stols"][size=9:0f5c2cd128]met XP-home heb ik nog wel een snelkoppeling die werkt maar het moet ergens in Windows verscholen zitten.[/size:0f5c2cd128][/quote:0f5c2cd128]Mogelijk dat je op de verkeerde locatie kijkt. Kan zijn dat "Speciale tekens" niet onder de gebruikersnaam staat, maar onder "[b:0f5c2cd128]Alle gebruikers[/b:0f5c2cd128]".

  Als de "Speciale tekens" wel opent d.m.v de "Uitvoeren" optie, is het slechts zaak om een snelkoppeling van [i:0f5c2cd128]charmap.exe[/i:0f5c2cd128] [size=9:0f5c2cd128](standaard locatie
 • dat meldde ik in de opening al: wel in mijn oude W98 pc bij accesoires, maar niet in mijn dagelijkse XP-pc. Heb ooit nog eens een snelkoppeling naar startmenu gkunnen maken. Via "uitvoeren" kan ik speciale tekens niet vinden. Er zijn wel meer vreemde zaken in mijn pc (denk ik).Het progr. AllChars heb ik inmiddels ook voor alle zekerheid.Een zoekactie met de windowszoekfunctie levert niets op.
 • Vreemd allemaal…[quote:1c538c7dd6="f.j.stols"]Via bureauaccessoires en systeemwerkset is er niks.Snelkoppeling werkt wel.[/quote:1c538c7dd6]Waar verwijst de snelkoppeling dan naar?
  Rechtsklik erop > Eigenschappen > Doel zoeken.

  Hoewel schjnbaar als geïnstalleerd in "Windows onderdelen" aangevinkt, misschien corrupt. Verwijder die onderdelen dus eens en herinstalleer.
 • Rosturp: dat was een goed advies (dat ik niet kende) De exe zat in een map met als datum 2001, dus van vóór de geboorte van de pc. Hartelijk dank
 • map heet: %SystemRoot%\System32\charmap.exe , dacht ik.fjs
 • Goed bericht, maar toch ook weer verwarrend.[quote:e5ac2454b0="f.j.stols"]map heet: %SystemRoot%\System32\charmap.exe[/quote:e5ac2454b0]Die map is gelijk aan aan wat ik al schreef.[quote:e5ac2454b0="Rosturp"][i:e5ac2454b0]charmap.exe[/i:e5ac2454b0] [size=9:e5ac2454b0](standaard locatie
 • ja, ik kan er goed mee vooruit (en van kennis hoor ik alsmaar niks, dat gaat vaker zo…)
 • De windows zoekfunctie had inderdaad Charmap.exe moeten vinden, maar Windows wil niet zo graag dat je in de System Folders zoekt.
  Daarvoor moet je bij het zoeken Advanced Options aanvinken en in de extra mogelijkheden die dan pas getoond worden: Search system folders. Als je daaronder ook nog Search hidden files and folders aanvinkt wordt waarschijnlijk nog een tweede exemplaar gevonden in de dllcache-folder.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.