Vraag & Antwoord

OS Windows

Windows Update

Anoniem
None
22 antwoorden
 • Hallo allemaal,
  Ik heb pas geleden een nieuw OS op mijn pc gezet maar nu kan ik een aantal programma's niet meer instaleren. Dus ging ik zoeken en toen bleek dat ik een paar updates moest instaleren omdat mijn OS te oud is. Nu wou ik dat dus doen met windows update. Maar dan staat er op de site dat er een update van de site is en dat ik die moet updaten dat doe ik dus en dan staat er dit: "De website heeft een fout geconstateerd en kan de gevraagde pagina niet weergeven. De onderstaande bronnen kunnen u wellicht helpen het probleem op te lossen" en dan een paar bronnen die ik heb door gezocht maar niet uit kwam wat mij hielp :( . Kan iemand mij helpen hiermee?
  Alvast heeel erg bedankt
 • 'k heb het twee maand geleden ook gehad, van alles geprobeerd, niets hielp.
  Gelukkig had ik een image (ghost) van een maand tevoren, die zette ik terug en 'k kon gewoon terug manueel gaan updaten zonder fouten. Ondertussen blijft alles vlot gaan.

  Het had bij mij (zie logboeken) steeds te maken met gebeurtenis 20 - de andere gebeurtenissen (18-22) gaven geen foutmeldingen.

  Als je geen image hebt, probeer dan even met het terugplaatsen van een herstelpunt van een hele tijd geleden?
 • zo kan je toch wel weer zien .
  dat een back up programma best handig is om te hebben .
 • Nee ik heb geen herstelpunt het is totaal een nieuwe OS. Zou u dat image dan misschien kunnen hosten ergens dat ik hem p2p kan downloaden als ik die programma's daarvoor kan instaleren is nog maar de vraag :?
 • een image van iemand anders terugplaatsen op jouw systeem gaat niet, windows zal gewoon vertikken van op te starten.

  Maar vertel ons even wat meer:

  - je OS is 'te oud' : waaruit blijkt dit èn over welk OS praten we?

  - "toen bleek dat ik een paar updates moest instaleren omdat mijn OS te oud is": waaruit zou dat blijken? uit welk bericht (van welk progje of welke site) blijkt dit?

  - "Maar dan staat er op de site dat er een update van de site is" : over welke site heb je het hier?

  enfin, begin hier al maar eens mee…
 • - Ik heb pas een OS herinstaleer disk gebruikt die nogal oud is en waar nog geen security center op staat voor automatich updates te doen.
  OS windows XP home edition (2001)

  - Widows update site zelf

  - windows updat site zelf

  Maar ik heb hier met een heel gecompliseerd probleem te maken. Ik ben al in de KB Knollege base) van microsoft aan het kijken of ik mijn antwoord daar kan vinden. Maar daar is alles in het engels en mijn pc is nederlands dus moet ik alles vertalen.
  En ik denk dat je of het probleem zelf al een keer moet hebben gehad of heel veel verstand moet hebben van het OS wil je dit probleem oplossen :(

  Maar alle hulp is zeer welkom :)
 • Ik zat nuet op dit forum te kijken: http://www.microsoft.com/communities/newsgroups/en-us/default.aspx?query=error+0x80070005&dg=microsoft.public.windowsupdate&cat=en_US_2231886c-4c59-45b0-92e0-8881ddf5f40b&lang=en&cr=US&pt=&catlist=&dglist=&ptlist=&exp=&sloc=en-us
  maar ik zit nu met het probleem dat in mijn "add and remove snap-in" lijst geen "Security configuration and analysis" staat. Weet iemand wat dat zou kunnen zijn in het nederlands?

  ik kan kiezen uit:
  - activeX bestuurselementen
  - apparatenbeheer
  - beheer voor IP beveiliging
  - beheer vanverwisselbare opslag
  - certificaten
  - component services
  - computer beheer
  - gedeelde mappen
  - indexing services
  - IP beveiligingsmonitor
  - prestatie logboeken en signalen
  - schijfbeheer
  - services
  - WMI- beheer
 • Windows XP is niet te oud voor Windows Update. Klopt de systeemtijd en -datum nog? Wel heb je voor de recenter updates Service Pack 2 nodig. Voor problemen met Windows Update, check je http://v4.windowsupdate.microsoft.com/troubleshoot/
 • je hebt dus win xp uit 2001 op je systeem gezet .
  dan kan je toch gewoon SP2 er op zetten .
  en van daar uit de updates binnen halen .
  http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=049c9dbe-3b8e-4f30-8245-9e368d3cdb5a&DisplayLang=nl
 • Ik denk dat ik weet wat mijn probleem is: ik heb die herstel disk geleend van een vriend, maar op zijn pc staat het zelfde OS wat ik nu op mn pc heb en dus de zelfde ID nummers voor de update's. Die update kan maar 1 keer met dat ID nummer worden gedowload, en dat heeft hij al gedaan. maja wat nu :?
 • Tja, dan zit je dus wel lekker illegaal bezig: twee maal xp installen met eenzelfde serialnummer… ? (of begreep ik dit fout?)
  Zo ja, dan kunnen (mogen) we je niet verder helpen.

  Moest je zèlf wèl een legale xp op je computer staan gehad hebben, dan moet je de installatie met de cd van je vriend overdoen en bij de nieuwe installatie JE EIGEN KEY gebruiken. Op die manier ben je terug legaal bezig en zou de update dan wèl moeten gaan.
 • Ik denk niet dat dat gaat helpen :? . Bij het instaleren vraagt die de key dit op de computer van de herstellings disk. En dan kan ik niet mijn pc's key in vullen. :?
 • Die cd van je vriend, is dat een Retail of een OEM versie, zat het in een doosje of in een papieren/plastic hoesje?
 • Met een Windows XP CD en je eigen Key die op de PC staat moet je Windows XP gewoon kunnen installeren.
 • Ook als die software al een keer op een andere PC is geinstaleerd, kan je nog steeds je eige nummer van je PC invoeren?

  En voor de andere vraag, ik weet niet wat je bedoeld met OEM versie. Maar het is gewoon een herstellings disk.
 • Op de Windows XP disk staat geen nummer. Die staat op je certificaat dat is afgegeven bij de PC. Op basis van die gegevens kun je WIndows herstellen op die PC. Je kunt die kode niet gebruiken bij een andere PC.

  De kode is bepalend voor de installatie. Niet de CD die je gebruikt. Behalve als het een zogenaamde OEM CD is. Die is door de fabrikant van de PC verstrekt. Met die CD kan je alleen je eigen PC herstellen en deze CD is niet te gebruiken op een andere PC.
 • Dat dacht ik dus eigenlijk al :(. Dus ik kan een ander OS gaan kopen. Kan ik dan gewoon een OEM disk kopen of moet ik een retail kopen. Wat zijn de voor en nadelen?
 • Dat kan dan alleen een retail versie zijn want een OEM kan je volgens mij niet los kopen. (Alleen in combinatie met een nieuwe PC.)

  Succes.
 • Ik kan zowel een Retail als een OEM versie kopen bij "informatique". Ik kan helaas geen link door geven omdat die gewoon altijd blijft staan naar de link van de homepage.

  www.informatique.nl > Links in het menu software > Besturingssysteemen > en daar kan ik kiezen.

  Welke zou ik het beste nemen? Kan ik een Retail gebruiken om op meerdere PC's te zetten?
 • Nee. Je kan met de meegeleverde kode Windows XP maar op één PC installeren. Bij elke volgende installatie zal je een nieuwe kode moeten hebben.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.