Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Weg kwijt in Vista

Carmen
10 antwoorden
  • Hallo,
    Ik heb in Vista iets gedaan waardoor ik zogenaamd veiliger werk.

    Nu als ik iets wil uitvoeren moet ik het doen als admistrator maar dat is zo irri en zelfs slaat soms een programma uit omdat het niet lukt door de beveiliging.

    Ik zoekt me al dagen rot om het terug te veranderen maar kan het niet meer vinden. Ik hoop dat iemand het hier weet.
  • volgens mij is het iets met de machtigingen, rechtermuisknop op de schijf waar de de machtigingen voor wil instellen -> beveiliging -> bewerken, en vanuit daar je account toevoegen.

    ik denk dat dat het is, er is vast een andere manier voor maar die weet ik zo nu niet.
  • UAC (user account control) uitschakelen

    Windows Vista geeft vaak een melding om te vragen of iets uitgevoerd mag worden of niet. Dit kan heel lastig zijn, hier staat hoe je ervoor kan zorgen dat je geen meldingen meer krijgt van UAC.

    1. Ga naar het startmenu, en klik op Configuratiescherm.
    2. Ga naar gebruikersaccounts
    3. Klik vervolgens op Gebruikersaccountbeheer in- of uitschakelen.
    4. Haal het vinkje weg en klik op OK.

    Je krijgt nu geen meldingen meer van UAC
  • [quote:686f86c072] 1. Ga naar het startmenu, en klik op Configuratiescherm.
    2. Ga naar gebruikersaccounts
    3. Klik vervolgens op Gebruikersaccountbeheer in- of uitschakelen.
    4. Haal het vinkje weg en klik op OK.[/quote:686f86c072]

    "Gebruikersaccountbeheer in- of uitschakelen" is niet aanwezig onder gebruikeraccouts, wel
    "gebruikeraccounts toevoegen of verwijderen maar daar is niets uit te vinken dus dat bedoel je vast niet.
  • Ik gebruik zelf geen Vista dus moet je het antwoord nog even schuldig blijven.
  • Wellicht moet je ingelogd zijn als administrator om dat te kunnen veranderen?
  • [quote:5f0e7440eb="arjant2"]Wellicht moet je ingelogd zijn als administrator om dat te kunnen veranderen?[/quote:5f0e7440eb]

    Ik heb geen Wachtwoord opgeven als administrator dus hij start gewoon op. Ik heb zelfs geen idee waar ik zou moeten inloggen als administrator.
  • Configuratiescherm > Beveiligingscentrum > Andere Beveiligingen > Gebruikersaccountbeheer > uitschakelen.
    Heb ik ook gedaan; ben ik van die lastige vragenstellerij af.
  • [quote:47f0521cf1="gerben3"]Ik gebruik zelf geen Vista dus moet je het antwoord nog even schuldig blijven.[/quote:47f0521cf1]Helemaal nergens om, maar bij antwoorden als dit komt bij mij altijd de vraag naar boven wat het nut van zo'n antwoord is. Als je iets niet weet, antwoord je toch niet? Stel dat iedereen die een antwoord niet weet, dit elke keer doet, bedenk dan eens wat een lawine aan niets vertellende berichten dit zou veroorzaken. De wel serieuze berichten zouden helemaal ondersneeuwen.
    [edit]Of wil zo iemand zo gauw mogelijk "Ouwe rot" worden?[/edit]

    Wat misschien ook een suggestie zou kunnen zijn, is een systeemherstelpunt naar een eerdere datum. Of geldt die beveiligingsinstelling al vanaf het een heel prille datum, want dan gaat dit natuurlijk niet op.
  • Mijn eigen antwoord van een uur geleden nog even gecheckt, en terecht. Werkt namelijk alleen voor wederom inschakelen, niet voor uitschakelen.
    Daartoe; Configuratiescherm > Gebruikersaccounts; links een keuzenlijst, daarin aanklikken "Gebruikersaccountbeheer in- of uitschakelen" > zo'n irritant bevestigingsvenstertje; klik "doorgaan" > vink weghalen bij de betreffende regel "Gebruik Gebrukkersaccountbeheer ….."; > OK> reboot.
    Voor opnieuw ischakelen kan het betrefffende onderdeel van beveiligingscentrum dus wél gebruikt worden.

    Weliswaar is dit antwoord ongeveer hetzelfde als je eerder van Gerben3 kreeg, maar je reactie daarop dat die keuze niet vermeld wordt begrijp ik niet.
    Op het scherm "Configuratiescherm > Gebruikersaccounts móet links een rijtje van 7 keuzemogelijkheden staan om diverse accountzaken te wijzigen/verwijderen. De onderste regel is de reeds aangegeven keuzeregel, voorafgegaan door dat schildje dat erop duidt dat je die keuze als administrator moet bevestigen. Middels het daaropvolgende irritante venstertje dus, en dat dan voor de laatste keer.

    Heb je die keuzes niet op het venster "Configuratiescherm > Accountbeheer", dan neem ik aan dat er iets mis is met de installatie van Vista.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.