Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Naam veranderen

None
15 antwoorden
 • Hallo, Ik heb 2 dingetjes waar ik de naam zo willen veranderen.

  Eerste is in Explorer 7, daar staat`aangeboden door dell` Tweede is dat met installeren een foute naam heb op gegeven en dat zie je steeds terug als je programma´s installeerd.

  Kan je dat nog herstellen?
 • De naam wijzigingen van je Windows installatie kan op de volgende manier.

  Je opent het systeemregister (Start—Uitvoeren… > regedit) en je zoekt naar een waarde die 'registeredowner' heet. Daarop dubbelklik je, en dan vul je gewoon je gewenste naam in. Vlakbij deze waarde vind je natuurlijk ook 'registeredorganization'

  Voor het wijizingen van de naam in IE weet ik op dit moment de oplossing nog niet.
 • Voor het wijzigen van de explorer titel kun je hier eens kijken. (Kijk hier voor de Nederlandse vertaling)
 • [quote:66362c5ed4]Je opent het systeemregister (Start—Uitvoeren… > regedit) en je zoekt naar een waarde die 'registeredowner' heet. Daarop dubbelklik je, en dan vul je gewoon je gewenste naam in. Vlakbij deze waarde vind je natuurlijk ook 'registeredorganization' [/quote:66362c5ed4]


  Ik kan het bestand "registeredowner" niet vinden in het register:(

  Kan je misschien iets meer vertellen waar het precies zit?
 • [quote:5960ea453d="human printer"]Voor het wijzigen van de explorer titel kun je hier eens kijken. (Kijk hier voor de Nederlandse vertaling)[/quote:5960ea453d]


  Geweldig, gelukt 8) Bedankt!
 • Bij mij staat het op de volgende locatie: (Windows XP SP2)

  HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion

  Maar je kunt regedit het beste even zelf laten zoeken via het menu bewerken.
 • [quote:8c06007d4e="gerben3"]Bij mij staat het op de volgende locatie: (Windows XP SP2)

  HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion

  Maar je kunt regedit het beste even zelf laten zoeken via het menu bewerken.[/quote:8c06007d4e]

  Ik kan geen zoekfunctie vinden in het register maar ik heb het gevonden.
  Het pad dat je bescheef klopte prima……… 8) Thanks
 • Een vraagje aan de adviseur,

  als je de naam verandert, geeft dit dan geen problemen met eerder opgeslagen bestanden bv in Word, die bv eerst werden opgeslagen onder C:\ naam 1\ etc. etc en nu onder C:\ naam 2 \ etc. etc.

  Zijn die eerdere bestanden nu nog wel te vinden of wordt dit automatisch geregeld voor de oude bestanden.
  ??
 • Nee hoor. Dat staat helemaal los van elkaar. Wat jij bedoeld zijn de namen van de gebruikers. (Accounts) maar daar doen we niets mee. Dit heeft alleen te maken met de naam van de lokale Windows registratie.
 • Dank,

  Dus als ik in Vista een naam heb opgegeven bij de installatie, daarna de beroemde backup DVD's gemaakt, vervolgens via het register de naam verander, krijg ik een probleem met een eventuele backup actie( indien nodig ), omdat de nieuwe naam niet herkend wordt ??
 • Ik heb geen ervaring met Vista en de backup van Vista. Als Vista daar inderdaad rekening mee houd dan zou ik geen backup maken met Vista maar met een ander programma wat alleen kijkt naar de bestanden structuur.

  Maar zoals gezegd ik weet niet of Vista rekening houd met een naam in het register.
 • Ik bedoelde hier de restore DVD die je bij Vista moet maken, een keer maar, verdere pogingen zijn er niet. Deze DVD te gebruiken i.g.v. een crash om het complete OS te restoren.

  In dat geval zal de restore DVD de nieuwe naam niet herkennen, althans dat is mijn bange vermoeden.
 • Hallo Edouard,

  Ik denk zelf dat dat niet zo is. Stel dat je na een HD crash je PC zou moeten herstellen dan is er nog helemaal geen Windows aanwezig en dus ook geen register. Daarop kan dus volgens mij nooit gecontroleerd worden. Volgens mij kijkt Windows bij een herinstallatie alleen na een aantal hardware componenten en of doe gewijzigd zijn.

  Maar misschien weet iemand anders het antwoord?
 • Vind ik een intelligent antwoord, denk ook zeer juist.

  Zeer bedankt.
 • Ik kwam er later achter dat ik Paint shop Pro en Power DVD opnieuw moest activeren, met Office 2007 is niets aan de hand.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.