Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

WindowsXP opeens te langzaam

None
5 antwoorden
 • Sinds een een week-veertien dagen is mijn Windows ineens een stuk langzamer. Het lijkt erop dat er een process op de achtergrond draait, want openen van Windows explorer gaat langzaam en ook video's spelen hakkelend af welk voordien altijd vloeiend ging.
  Ik heb achtereenvolgens de ge-updated versie's gedraaid van Spybot, Ad-Aware (SE-plus), SoftSpy, en CWSredder. Tevens heb in konstant twee virusscanners, beiden up-to-date draaien: AVG en F-stop van Frisk software. Ik heb ook als firewall Kerio van Sunbeld draaien. Met de virusscanners heb ik gezien dat een "archieve" van oude mail-boxen in een 6-tal mails het macro-virus W97M/Ethan.A in een .DOC file aanwezig is. De scanners kunnen ze niet verwijderen omdat, zoals gezegd, deze in een "archieve" zitten opgesloten. Is het aannemenlijk dat dit virus de oorzaak is van de "vertraging"?
  Zo nee, wat zou dan de oorzaak kunnen zijn? Er wordt door geen van de beveiligingsprogramma's, afgezien van die macro-virussen, een probleem gevonden. <Cntl> Alt + Del geeft nauwelijks activiteit van de processor aan in de "performance" tab.
  Wie kan hier iets verstandigs over zeggen???
  MVG perloc
 • het kan er aan liggen dat de hd achteruit gaat, maar ga vooreerst maar uit van verstorende software.
  en dan valt al meteen op dat je twee virusscanners laat lopen….
  dat strijd om voorrang, en geeft botweg op zich al vertraging.
  ga start - uitvoeren - type: msconfig [enter] - ga naar tabblad opstarten en vink daar eens wat starters af en start opnieuw om resultaat te beoordelen. experimenteer op die wijze eens wat verder en je ontdekt waarschijnlijk zelf wel wat je echt nodig hebt en wat niet.
  wat die virussen in die docs betreft: zolang jij die docs niet opent doen ze niks. (al kan je natuurlijk wel even het betreffende archief openen, schonen en weer archiveren)
 • Voor niks de noodklok geluid.
  Omdat ik in MSCONFIG verschillende dingen heb uitgezet en een REBOOT heb moeten doen blijkt, nadat alles weer is aangezet gevolgd door een REBOOT de video's op normale snelheid te werken. Ik werk op een laptop en REBOOT maar erg weinig: de computer gaat als ik de klep dichtdoe in de HIBERNATE mode. Dus er is ergens op de achtergrond iets blijven draaien welk niet werd gereset door een hibernate mode. Dat zou ook niet moeten. Het is dus opgelost.

  Wat betreft het draaien van twee virusscanners: die draaien al jaren, in ieder geval lange tijd samen en ondersteunen zelfs elkaar: op de desktop van mijn zoon heb ik verschillend malen gezien dat als AVG staat te scannen, een virus wordt gevonden door F-prot!! De computer van mijn zoon (en schoonzus) heeft regelmatig virussen. Mijn laptop maar zeer weinig.

  Dat een HD langzamer gaat door slijtage is nieuw voor mij. Dat geloof ik eerlijk gezegd niet zo. Wel kan die langzamer gaan werken als de HD te veel gefragmenteerd is. Die van mij niet, want die heb ik vorige week nog gedefragmenteerd.

  Ik kan het virus van het mail archieve (Deleted1 3x en Sent-Ite 3x) niet verwijderen omdat ik die mail op dit moment niet opnieuw kan inlezen in OE6.0 Daarover heb ik elders reeds een vraag gesteld

  Dank voor je antwoord. MVG perloc
 • en op die vraag kreeg je ook al antwoord… :)
  fijn dat alles weer loopt, en inderdaad, te lang vertrouwen op de slaapstand kan ook tot vertraging leiden.
  hd slijtage hoeft niet tot ´langzamer´ te leiden, maar door haperingen die je wel merkt kan de gebruiker de idee krijgen dat de boel trager gaat (gevoelsfactor dus).
  op sommige systemen lopen twee virusscanners inderdaad probleemloos, maar ik zager vaker het tegendeel, dus moest het als oorzaak wél onderzocht worden!
 • Ik kan uit ervaring zeggen dat je dus echt gaat merken als je Hdisk
  defect begint te raken,,1 van mijn eerste vragen hier op het forum
  was waarom mijn laptop sneller is/was tov mijn pc, ondanks dat de pc
  een snellere Hdisk en CPU heeft.
  Nu kan ik je melden dat mijn Hdisk gecrashed is en deze dus al stuk
  aan het gaan was, ongetwijfeld zal de Hdisk gewoon op 7200rpm
  gedraaid hebben, alleen was het verwerken van data zeer traag aan het
  worden.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.