Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Resolutie veranderen geeft probleem DOSbox

None
4 antwoorden
 • Een kennis van mij werkt met W2K, en heeft een oud administratieprogramma in een "DOSbox" lopen. (Het heet Thoroughbred).
  De schermresolutie die hij gebruikte was altijd 800 bij 600.
  Hij wilde een andere resolutie proberen, en ik heb hem geholpen het scherm op 1024 bij 768 te zetten. Dat was OK voor de Windows-progjes, alleen het program in de DOSbox werd te klein om lekker te kunnen lezen. Daarom hebben we de resolutie weer terug naar 800 bij 600 gezet.
  Het probleem: Het progje in de DOS-box reageert niet meer op de resolutieverandering, en blijft dus te klein, en vult het scherm niet meer helemaal.
  Wat kunnen we doen om dat progje weer schermvullend te krijgen?
 • Commandprompt openen. Rechter muisknop op de titelbalk. Kiezen voor Properties (eigenschappen)

  onder tabblad layout is de grootte van het venster in te stellen. Onder tabblad Font de grootte van het lettertype.

  Hier is tevens ook te kiezen om de commandprompt (dosbox) volledig het scherm te laten gebruiken. "Full screen"onder tabblad "Options"

  De toetsencombinatie [b:77a9088ced]Alt[/b:77a9088ced] + [b:77a9088ced]Enter[/b:77a9088ced] geeft de commandprompt in de sessie ook full screen.
 • Bedankt, maar helaas werkt dit niet. Ik had dat ook al geprobeerd. Er zijn dus geen Properties, en Alt-Enter doet niks. Ik ben bang dat het programma de eigenschappen van de DOS-box zelf manipuleert. (Account heeft wel volledige rechten, daar ligt het ook niet aan.)
  Zijn er nog meer suggesties?
 • Het gaat hier om een pakket. Aangezien het een dos pakket is eigenschappen opvragen van het opstart icoontje. Hierin zijn ook deze instellingen te wijzigen. misschien accepteert het programma deze instellingen wel.

  hieronder zijn de zelfde tabbladen te vinden die dan alleen gelden voor de desbetreffende applicatie

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.