Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Wisselbestand verdwenen, Windows start niet meer op

patrickda
3 antwoorden
 • Hallo,
  Ik heb in een computertje even een 2de HD geplaatst (om te zien wat erop staat en om eventueel te herpartitioneren en formatteren voor gebruik in een andere PC) en ingesteld als slave.
  Ik was het niet zeker maar uiteindelijk bleek er ook een systeem op te staan maar dat werd niet gebruikt en de computer startte normaal op.
  Het enige wat er anders was is dat de driveletters waren verwisseld, dus de 1ste HD van in die computer met de OS waarmee hij opstartte zoals gewoonlijk was D: geworden en die HD die ik erbij had geplaatst was de C: geworden.
  Op zich geen groot probleem, alleen bleken bepaalde snelkoppelingen niet meer correct te zijn (logisch) maar die 2de HD was toch maar voor even.
  Echter, nadat ik weer probeerde op te starten zonder die 2de HD kreeg ik de melding dat het wisselbestand te klein is en moet vergroot worden (in schijfbeheer had ik gezien dat het wisselbestand op die 2de HD die C: geworden was was gezet), maar ik kan daar niets aan wijzigen want Windows (W2K) raakt niet volledig opgestart. In dat venster wordt dan een beetje uitleg gegeven over hoe je dat kan wijzigen maar als ik op OK druk doet hij opnieuw een poging om het opstarten af te werken en verschijnt dat venster opnieuw.
  Heeft er iemand enig idee hoe ik daaruit kan geraken?
 • kan je opstarten in veilige modus (tijdens opstarten van de pc op f8 tokkelen)?
  geprobeerd met behulp van de win2k-cd op te starten en te repareren?
 • [quote:27871a4098="derkdejong"]kan je opstarten in veilige modus (tijdens opstarten van de pc op f8 tokkelen)?
  geprobeerd met behulp van de win2k-cd op te starten en te repareren?[/quote:27871a4098]

  Opstarten met W2K-CD lukt, repareren ook (althans, het ziet er naar uit dat dit allemaal lukt), als hij daarna opnieuw opstart: hetzelfde!

  Veilige modus lukt ook, dan krijg ik m'n gewone Windows-buraubladachtergrond met in de hoeken die "veilige modus-melding" en in het midden een venster dat hij aan het opstarten is en ik een beetje geduld moet hebben…en blijft dan zo staan.

  Als ik normaal opstart geraakt hij in een loop met "bezig met laden van persoonlijke instellingen" en "wisselbestand te klein…".

  Start menu verschijnt niet en kan ik niet oproepen met Ctrl + Esc, Task Manager kan ook niet opgeroepen worden met Ctrl + Alt + Del.
  De muisaanwijzer blijft steeds beweegbaar.

  Op één of andere manier zou ik moeten kunnen dat wisselbestand terugzetten of opnieuw aanmaken. Ik zou eerder vermoeden dat dit bij iedere start opnieuw gebeurt.
  Ofwel is door de montage van die 2de HD de standaard-locatie voor dat wisselbestand gewijzigd (in schijfbeheer had ik gezien dat het wisselbestand op die 2de HD die dan C: geworden was stond) en zou ik dat weer moeten kunnen veranderen (hoewel, een reparatie zou dit toch ook moeten doen).

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.