Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

CTRL + G blind!

None
10 antwoorden
 • Onlangs moest ik noodgedwongen mijn OS Windows Home XP ps2 opnieuw installeren (Image van 2 mnd jong terug gezet), De muis en het toetsenbord waren niet meer aan te sturen.
  Ik heb een game, MicroSoftTrainSimulator, hierin komen diverse extenties voor die gegenereerd worden als ik iets in dit game aan het programmeren ben. Deze zijn met de editor "kladblok" te openen. Als er een fout in zo'n bestand zit, meld msts 'fout in regelnummer x' Dit regelnummer is (was) simpel in kladblok op te roepen met 'CTRL + G' Hier het bewuste regelnummer in het verschenen venster invullen en kladblok springt er heen. Nu heb ik met het 2 mnd oudere teruggezette OS het volgende: Als ik in kladblok 'CTRL + G' gebruik, gebeurt er niets. Ga ik kijken bij 'Bewerken' dan is de regel 'Ga naar Ctrl+g grijs, dus niet te gebruiken! Weet iemand hoe dit weer actief is te maken? Het is erg lastig al die regels handmatig tellen. Alvast bedankt voor het antwoordt
 • [quote:660b939111="Guillaumpie"]Dit regelnummer is (was) simpel in kladblok op te roepen met 'CTRL + G'[/quote:660b939111]Bedoel je niet "CTRL + F"?
  [img:660b939111]http://i15.tinypic.com/5z5qvbn.png[/img:660b939111]
  Of is het een andere "kladblok" dan de standaard Windows….?
 • neen, bij mij werkt ctrl - g (zou nieuw zijn voor me) evenmin in standaard windows kladblok.
 • Ctrl +G en Ctrl+F is alle bij zoeken
 • Ik moest even het verschil tussen Wordpad en Notepad opzoeken.
  Wat als je via "Beeld" de "Statusbalk" ontvinkt?
  [img:aafaba92f6]http://i14.tinypic.com/5x5ky2c.png[/img:aafaba92f6]
 • de ts heeft het zonneklaar over´kladblok´, en die editor kent geen menu-item beeld en geen statusbalk.
  ik denk dat we eerst maar eens moeten afwachten hoe de ts reageert!
 • [quote:95b65307ba="derkdejong"][size=9:95b65307ba]de ts heeft het zonneklaar over´kladblok´, en die editor kent geen menu-item beeld en geen statusbalk.[/size:95b65307ba][/quote:95b65307ba]Kan zijn dat we allemaal iets anders in gedachten hebben of bedoelen.
  Bij mij is Notepad (Nederlandse versie: Kladblok)
  Start > Run > [b:95b65307ba]notepad[/b:95b65307ba] > OK

  Indien [b:95b65307ba]TS[/b:95b65307ba] die versie bedoelt en daarin de instelling van, of "Statusbalk", of "Automatisch terugloop" verandert (aan, of juist ontvinkt) wordt de optie "Ctrl+G" actief.
 • Ik denk dat in het menu Format (ik heb een Engelse versie, dat zal wel Bewerken heten) Word Wrap (Regelterugloop of zo) staat aangevinkt. In dat geval werkt Go To (Ctrl-G) niet.

  In jouw geval is het dubbel lastig als het aanstaat, omdat je een onverhoopt afgebroken regel gemakkelijk voor 2 kunt tellen.
 • Beste mee denkers op mijn vraag, jullie worden allen bedankt voor je reactie! Er was een oplossing bij. Ik heb de regelterugloop uitgevinkt en het probleem was opgelost!
 • [quote:e75aea019e="Guillaumpie"][size=9:e75aea019e]Er was een oplossing bij. Ik heb de regelterugloop uitgevinkt en het probleem was opgelost![/size:e75aea019e][/quote:e75aea019e]Mooi :D
  Bedankt voor de melding.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.