Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

computer slaat uit bij virusscan en maken image

None
6 antwoorden
 • Mijn computer gaat soms automatisch gewoon uit, uit het niets. Beeld op zwart en computer stil; geen herstart. Er flitst geen blauw scherm voorbij en iIn de logboeken is ook geen melding van een eventuele oorzaak te vinden.

  De computer staat vaak lang zonder problemen aan en ik doe er dan van alles mee. Processor-intensieve taken zoals rarren/parren en video-rendering geven geen problemen.
  Maar zodra ik bijvoorbeeld een virusscan (met NOD32) uitvoer slaat de computer gaandeweg die taak spontaan uit. Ook bij een virusscan in de safe mode gebeurt dit! Een online scan van TrendMicro geeft hetzelfde resultaat. De virusscan loopt vaak vast op een bepaalde partitie.
  Scan ik directories op deze partitie zelfstandig dan treedt er geen probleem op. Nu is het ook zo dat de bestanden afkomstig zijn van een externe schijf die wel goed op virussen te controleren viel en waarbij geen virussen zijn gevonden. Alleen als ik een complete scan uitvoer gaat het dus mis.
  Scan ik andere partities dan treedt het probleem [i:9f2f96701c]niet [/i:9f2f96701c]op. In het logboek van NOD32 is niets terug te vinden van de crashes.
  Een scan met Spybot lukt wel en daar komt niets aan schadelijkheden naar voren.


  Een ander moment waarop de computer steevast uit slaat is als ik een image wil maken (met Acronis True Image) van de C-partitie. Toen ik Vista en wat eerste programma’s net geïnstalleerd had, heb ik zonder problemen een eerste image gemaakt. Nu wil ik na een paar dagen en diverse installaties verder een nieuwe image maken maar die komt niet verder dan een paar procent want dan valt de computer weer uit. De image plaats ik overigens op een [b:9f2f96701c]andere [/b:9f2f96701c]partitie èn schijf dan waarop de virusscanner stuk lijkt te lopen. De virusscanner geeft geen problemen op de doel-partitie van True Image.

  Ik had het probleem met de virusscan ook onder Windows XP Pro en nu dus ook weer met Windows Vista Business. Deze laatste is op een andere gloednieuwe schijf geïnstalleerd; de XP-schijf is tijdelijk verwijderd. Ik denk dan ook niet dat het aan de Windows-installaties ligt dat de computer doodvalt.

  Ik heb als laatste alle schijven (allen van Seagate) en partities gecontroleerd met Vista’s schijfcontrole. Hierbij kwamen geen problemen naar voren. Ook na de controles treedt het probleem nog op.
  Ook de schijfcontroles met behulp van Seagate’s Seatools geven geen problemen aan.


  Zoals ik schreef denk ik niet dat het aan de Windows-installatie ligt maar wellicht schuilt er wel een kwaadaardig iets rond op mijn pc dat hiervoor genoemde problemen veroorzaakt. Iets dat zowel mijn Windows XP als mijn Windows Vista-installaties is binnengedrongen.
  Heeft iemand een idee wat het probleem kan zijn en hoe en in welke hoek ik verder moet zoeken?
 • Lastige kwesties. Ik denk aan Windows of aan moederbord falen.

  Helemaal met een kale schijf en kale windows moet het lukken.
  We kunnen de oorzaak van je reboot probleem uitsluiten door ten eerste alle persoonlijke data te backuppen, niet via images maar via kopieren. Dan met de CD rom alles wissen (partities verwijderen) en Windows opnieuw installeren. Tijdens het installeren is het wel toegestaan om nieuwe partities te maken. Windows installeren met updates maar zo weinig mogelijk programma's - wel nod maar niet allerlei anderen. We willen windows zo zuiver mogelijk houden.

  De laatste stap is de data terug kopieren en nod testen. Als je pc dan nog uitslaat is er iets met je hardware. it's the only way om Windows uit te sluiten.
 • Dat is precies de manier die ik ook heb toegepast. Ik had de problemen p[ een gegeven moment onder Windows XP. Ik heb daarom op een nieuwe schijf Vista geïnstalleerd incl. enkele belangrijke programma's zoals NOD32. Mijn data heb ik ook heen en weer gekopieerd en op een nieuwe partitie op de nieuwe harde schijf geplaatst.
  Het maken van een image van de Vista-partitie werkte zoals beschreven ook goed. Pas na een aantal programma-installaties verder is het misgegaan.
  Dus of er zit een programma, virus of iets anders softwarematigs mis, of er is gaandeweg een hardware-defect opgetreden.
  Zelf vermoed ik het eerste aangezien het probleem zich voordeed onder WinXP, toen niet onder een verse Vista en nu na enige tijd weer wel. Maar ik kan het natuurlijk mis hebben. Hoe dan ook kom ik er niet uit.
 • Voordat we het moederbord gaan vervangen ( :? ) - kan je voorspellen bij welke programma's hij reboot?
 • Zoals ik beschreef tot nu toe enkel bij virusscanners en Acronis True Image (op mijn laptop overigens geen problemen met deze programma's)..
  Bij andere programma's slaat de computer niet gaandeweg de taak uit. Voert te lang om alles op te noemen wat geen problemen oplevert. Maar programma's als MS Office, Nero, div. Adobe applicaties, Internet e.d. werken probleemloos.
  Auto-defagmentatie, Spybot Resident en NOD32 real-time scan leveren geen problemen op.
 • heb je al eens je geheugen getest? Via de ultimate boot cd, MEMTEST86

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.