Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Windows XP loopt steeds vast.

Anoniem
Lange Pier
5 antwoorden
 • Had dit onopgeloste probleem al in voorjaar opgevoerd, maar de PC toen stilgelegd na aankoop laptop. Wil nu toch die PC weer aan de praat zien te krijgen.
  Mobo GA-K8N Ultra-9, AMD Athlon XP 3200+, XP Home SP2.
  Na terugkomst van vakantie bootup en meteen update virusprog (Norton Internet Security 2007). PC liep vast tijdens update. Daarna never ending story van vastlopen, al snel na opstarten. Steeds in de vorm van geen reactie op muisklikken (soms zandlopertje, cursor beweegt wél), dan ook geen reacties meer van toetsenbord. Afzetten of reset met schakelaars.

  Na veel geëxperimenteer (inclusief twaalf uur MEMtest) XP SP2 opnieuw geïnstalleerd (vanaf streamlined CDROM) op schone (reformatted) schijf. Geen resultaat; nu updaten ook niet meer mogelijk tgv vastlopers danwel 0X8007043CE fout.
  Backup van maand vóór de storing teruggezet; geen resultaat.
  Geen vastlopers in Safe Mode. Dus hardware/driverkwestie?

  Nu maar eens de hele boel uitgeplugd en alleen mobo met CPU, systeemschijf WD Raptor SATA 40GB (één van de drie HD's), slechts één van de vier RAM-modules (Corsair 512 MB), VGA GeForce 6600GT PCI-express, splinternieuwe LG DVD-Writer, FDD, boxen.
  Twee toetsenborden en vijf muizen (driemaal USB en tweemaal PS/2) in mixed configuraties geprobeerd.

  Dus kaal systeem, waarop nogmaals schone installatie van XP SP2, Mobo-drivers voor SCSI, Audio en LAN, géén nVidia maar standaard windows VGA driver, verder niks.
  Loopt toch steeds weer vast, behalve in Safe Mode.
  Ben ten einde raad.
  Wat te doen voor ik test of die PC misschien wel kan vlíegen?
 • hardware lijkt, zoals je het vertelt, oké te zijn,dus zou er misschien toch iets met die (streamed) cd zijn?
  heb je al een andere installatie-cd geprobeerd??
 • Als het niet gebeurd in save mode, dan is het een driver probleem, welke versie nForce4 drivers gebruik je?


  http://www.giga-byte.nl/Support/Motherboard/Driver_Model.aspx?ProductID=1868

  Hier staan eventueel alle benodigde drivers.
 • @ Derk; die streamed CD met XPSP2 had ik al een paar maal gebruikt en gaf dan een probleemloos systeem. Denk dat het daar niet aan lag. Zie verder.

  @ Lange Pier; heb van de gigabytesite drivers gedownload en in safe mode geïnstalleerd, hetgeen aanvankelijk niet werkte; zelfs BSOD's bij starten normal mode. Was ook verwarrend dat een southbridge CK804 vermeld wordt waar in het manual een andere chip (IT8712F) vermeld wordt. Maar na installeren van de chipsetdriver zélf was het probleem ineens verdwenen.

  Ben nu al dagenlang bezig met alle progs (waar nodig nieuwste versies gedownload) opnieuw installeren, updaten en meteen alles opnieuw instellen, data opschonen, etc. Intussen ook alle hardware een voor een aangesloten en geïnstalleerd. Totnogtoe alles probleemloos. Zal de vliegtest dus maar voor onbeperkte tijd uitstellen.

  Blijft tóch een onopgelost raadsel dat een goedwerkende PC er plotseling mee ophoudt; als die mobochipdriver echt de oorzaak was geweest, hoe kan het systeem tot dan toe (twee jaar lang) probleemloos gedraaid hebben?
  Het zou enorm veel mensen een enorme hoop vrije tijd en ergernis besparen als er een systeem van foutmelding zou worden ontworpen dat exact aangeeft waar het probleem zit en wat eraan te doen. Is een braakliggend terrein voor de softwareproducenten.

  Probleem dus (voorgoed?) opgelost.
  Met dank.
 • vraag niet hoe het kan maar profiteert ervan!
  fijn dat je probleem nu opgelost lijkt.
  hoe kan een driver corrupt raken? als je je realiseert om hoeveel bitjes en schakelingetjes het gaat om een pc correct te laten werken, moet je je eigenlijk het omgekeerde afvragen: hoe kan het dat drivers (soms) niet corrupt raken….
  enfin: da´s nou het fascinerende aan computers (en dit forum) :wink:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.