Vraag & Antwoord

OS Windows

Wachtwoord in xp prof werkt niet meer

7 antwoorden
  • Ik heb 2 schijven waarvan 1- W xp en 2 XP Prof Na partion magic gebruikt te hebben om schijf 2 ( prof) groter te maken werkt het aanmeldings scherm met mijn naam en ( geen ) wachtwoord normaal met doorklikken nu niet meer en wordt gelijk afgemeld. Hoe kan ik dit wijzigen want in veilige modus vraagt hij ook om wachtwoord en dat werkt dus niet. Wie heeft een oplossing voor mij???? :cry:
  • Kun je wel via F5 of F8 in veilige modus als administrator inloggen? Ook in het aanmeldingsscherm dubbelklikken op ctrl, alt en delete krijg je een inlogmogelijkheid om als administrator in te loggen, indien je bij installatie geen wachtwoord hebt ingevoerd kun je dat veld blanco laten. Als je wel in de andere windows kunt zou je via de snapshot files uit een herstel punt terug kunnen zetten op/in die PRO installatie. Hier staat waar je moet zijn. http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;nl;307545 Dan hoef je alleen de files te kopieëren en te renamen. T.w.; _REGISTRY_USER_.DEFAULT _REGISTRY_MACHINE_SECURITY _REGISTRY_MACHINE_SOFTWARE _REGISTRY_MACHINE_SYSTEM _REGISTRY_MACHINE_SAM deze in b.v. TotalCommander kopieëren en renamen in DEFAULT SECURITY SOFTWARE SYSTEM SAM naar de windows\system32\config map
  • Een andere mogelijkheid voor het partitioneren is: http://gparted.sourceforge.net/ Dit kan je downloaden en als bootable cd gebruiken. Letop het is een programma gebasseerd op Linux. Maar hiermee heb je minder kans op problemen dan met Partition magic
  • Het lukt niet om als administrator aan te melden ook niet met ctr alt del Herstelpunten copieeren en plakken durf ik eigenlijk niet.
  • Waarom lukt dat niet? kun je wel in de andere XP versie komen? die op de 1e partitie staat of de tweede, de home of pro dus, weet niet welke er niet werkt. Overigens kun je altijd dan weer naar deze terug, mocht het met die register files niet lukken, snap alleen niet zo goed dat door het aanpassen van een partitie je wachtwoord niet meer wil werken.
  • Ik heb geprobeerd om door Windows een reparatie te laten uitvoeren maar ik denk dat ik het 2 keer heb gedaan en nu is hij begonnen met w xp prof er opnieuw aan het opzetten , echter hij is blijven hangen en heb ik hem moeten beëindigen. Nu wil hij alleen maar opstarten om door te gaan met de set-up terwijl volgens mij alles nog op de juiste plek staat en dus volgens mij weer op zou moeten starten. Alleen hoe krijg ik nu de set up weg?? Of moet ik nu toch alles formatteren en op nieuw installeren?? Vanaf schijf 1 kan ik het hoognodige redden als het moet .
  • wat je ook kan proberen is de volgende link: http://home.eunet.no/~pnordahl/ntpasswd/ Hier kan je een ISO downloaden, start van CD en wis je administrator wachtwoord. Ook dit is Linux based dus enige kennis is wel vereist.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.