Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

batchfile voor mijn printer

Jan bakker
3 antwoorden
 • Ik moet een batchfile maken om de printer in dos te laten werken, want soms zet men de pc uit en dan is het dos commando schijnbaar ook van de baan.
  Maar mijn batch bestand werkt niet.

  Ik probeer het op de volgende manier:

  @echo off
  cls
  start "e:\windows\system32\cmd.exe"
  net use lpt3: \\balie\samsung /persistent:yes
  cls
  Waarbij windows bij mij op de e schijf staat en die eerste regel wordt ook uitgevoerd, maar verder gaat hij niet , ik krijg mijn dos venster en daar staat e:\windows

  Kan iemand mij helpen ?
  wat doe ik fout in de batch

  bij voorbaat dank
  vriendelijke groet
  saskia
 • De batchfile werkt wel, maar wat er gebeurt gaat zo snel dat je het niet ziet.
  De fout zit in de regel "start "e:\windows\system32\cmd.exe"" Die moet er helemaal niet staan. Ik zou ook de beide cls'en weghalen. Cls staat voor clear screen. Het scherm wordt dus leeggemaakt voordat je eventuele meldingen kunt zien. (@echo off is ook niet nodig. Het zorgt er alleen voor dat je de opdrachten niet ziet in het dosvenster)

  In jouw batchfile gebeurt hetvolgende:
  Met de regel 'start…' open je een nieuw dos-venster. De volgende opdracht (het 'mappen' van de printer) wordt uitgevoerd en het eerste venster sluit automatisch. Je kijkt tegen het nieuwe dos-venster aan en denkt dat het nog het eerste is. Dat nieuwe venster wacht op een nieuwe opdracht.

  Zet dus in je batchbestand alleen de net use'-regel.
  Zet op de volgende regel 'Pause" (zonder de aanhalingstekens)
  De opdracht 'net use….' wordt uitgevoerd en je kunt daaronder lezen of het succesvol was. Daar heb je alle tijd voor, want 'Pause' zorgt ervoor dat het venster niet dichtgaat en geeft de tekst 'druk op een toets' weer. Pas als je dat doet sluit het venster.
 • dank je voor je hulp, ik werk met windows xp, dus vandaar dat ik denk dat ik eerst naar cmd moet gaan, anders kom ik toch niet in de dosbox??

  Maar als ik via windows naar cmd ga, kom ik altijd in de documents en settings, is dat misschien een fout ??

  Nogmaals dank en ik ga proberen zoals je geschreven hebt
  groetjes
  snoep

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.