Vraag & Antwoord

OS Windows

Windows Vista Home ondersteunt niet Windows Virtual PC

Anoniem
Phaldmmor
5 antwoorden
 • Ik wil Windows Virtual PC installeren op mijn PC met Vista Home Premium.
  Echter volgens de technische specificaties kan Vista Home niet als Host OS dienst doen.
  "The Virtual PC application requires a 400 MHz Pentium-compatible processor (1.0 GHz or faster recommended), and requires approximately 20 MB of disk space. It runs on Windows Vista Business, Windows Vista Enterprise, Windows Vista Ultimate, Windows XP Professional, or Windows XP Tablet PC Edition."
  Heeft iemand ervaring hiermee, valt er een mouw aan te passen of moet ik naar een andere virtuele machine uitkijken?

  Met vriendelijke groet
  LeenB
 • Gaat het om virtual PC 2007.
  Ik weet wel dat ik die ook geinstalleerd had op mijn windows vista home premium. Tijdens installatie kreeg ik wel een melding dat het eigenlijk niet goed was of iets dergelijks(had het niet echt gelezen) maar klikte gewoon door en hij ging installeren en daarna kon ik er gewoon XP op draaien en het werkte :?
 • Het kan best kloppen dat je Microsoft Virtual PC 2007 onder Windows Vista Premium kunt installeren. Die melding die Microsoft Virtual PC 2007 aangeeft tijdens het installeren onder Windows Vista Premium, is er alleen om aan te geven dat dit niet door Microsoft wordt ondersteund. Ofwel dat je bij problemen hiermee, niet kunt aankloppen bij Microsoft.
 • Tja, je kunt inderdaad VirtualBox of die van VmWare proberen.


  http://www.virtualbox.org/
 • Inderdaad, het is gelukt, Virtual PC 2007 is geïnstalleerd, met enige moeite weliswaar, maar toch. In het begin bleef na 'start', het proces hangen na het laden van Mac Addr. en Guid omdat DHCP niet kon worden geladen/gevonden?. Na een minuut of 3 wachten gaf hij het maar op en kwam er tenslotte de mededeling dat er geboot moest worden en kon ik beginnen met het installeren van Windows 2000. Of die DHCP inmiddels wel geladen is, is mij niet duidelijk, maar ik heb wel internetverbinding via de virtuele PC. Voor zover ik nu kan beoordelen, draait Windows 2000 zonder problemen. Dat bespaart mij een dual-boot installatie.
  LeenB

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.