Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Programma koppelen aan categorie bestandstypes

Anoniem
Rosturp
5 antwoorden
 • Windows XP en Vista maken gebruik van bepaalde categorieën bestandsypes (b.v. voor een categorie voor visuele zaken zoals bmp, jpg, jpeg, tif enz), waarbij ze een programma koppelen aan de hele categorie (b.v. in bovenstaand categorie: Windows-Viewer voor afbeelding). Ik kan echter niet weer terug vinden waar ik dat kan instellen.
  Aanpassen van programma's aan een bepaalde extensie (onder mapopties in XP) weet ik wel.
 • Windows XP:
  Niet simpel rechtsklik op het bestand > Openen met > keuze selecteren cq bladeren
  NB onderaan staat een optie: "[i:46fe45bdca]Dit type bestand altijd met dit programma openen[/i:46fe45bdca]"
  Deze optie eventueel eerst ontvinken en na testen aanvinken.
  Onderwerp: Rechtermuisklik 'openen met'- programma's in-/deinstalleren?

  Vista extensie koppelen:
  Vista Standaardprogramma's instellen
 • Windows XP: Om programma's in het snelmenu (context menu) van bestanden te krijgen kun je het beste via Configuratiescherm > Mapopties > Bestandstypen gaan. Kies het gewenste bestandstype en dan onder de knop Geavanceerd kun je naar believen de programma's koppelen aan de extensie (met elk een eigen naam natuurlijk). Soms staat de knop Geavanceerd er niet, maar wel Terugzetten. Eerst Terugzetten en dan kun je weer Geavanceerd gebruiken (het is ook allemaal in het register te doen natuurlijk). Dat bedoel ik echter niet.
  Als ik programma's heb gekoppeld (b.v. aan jpg bestanden), dan blijkt dat er ook de omschrijving Voorbeeld aan alle beeld bestanden is gekoppeld en dat is dan de Windows Viewer (in XP, ik geloof dat het Windows Fotogalerie in Vista is), dus opent hij Windows Viewer als ik Voorbeeld klik. Waar kan ik nu deze koppeling aanpassen, dus van de gehele categorie Beeld b.v.
 • Tot aan de laatste zin[quote:817e3b8730="H J Barelds"]Waar kan ik nu deze koppeling aanpassen, dus van de gehele categorie Beeld b.v.[/quote:817e3b8730]kan ik je reactie volgen, maar volgens mij geef je in hetgeen je daaraan vooraf schrijft zelf al het antwoord op je vraag.
  Het lijkt mij niet meer dan logisch dat het bestand opent met het programma waaraan je het gekoppeld hebt.

  Waarschijnlijk begrijp ik niet wat je echt bedoelt.
  Soms kan een afbeelding iets verduidelijken.
  [img:817e3b8730]http://i5.tinypic.com/6kokvih.png[/img:817e3b8730]
 • Ik weet dus wel hoe ik verschillende programma's moet koppelen aan een bestandstype (waardoor ik dus met rechter muisknop kan kiezen uit Irfanview, Internet Explorer, Photoshop of wat ik maar aangemaakt heb), maar het programma dat geopend wordt door op Voorbeeld te klikken (zie ook jouw afbeelding) en wat aan een hele categorie is gekoppeld, kan ik in XP niet naar mijn hand zetten.
  Ik heb gezien dat dat in Vista weer anders is, maar daarover misschien later.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.