Vraag & Antwoord

OS Windows

Acronis True Image werkt niet meer na installatie SP2

Anoniem
EmielBosch
5 antwoorden
 • Hallo,

  ik gebruik Acronis True IMage 6.0

  Het werkte prima, en ik ben er zeer tevreden over.

  Nu heb ik sinds een paar weken windows XP SP2 over mijn oude windows XP versie (zonder SP2) geinstalleerd, en nu kan ik geen image meer terugzetten.

  Ik kom tot het scherm: "Select partition or a hard disk to restore", dan klik ik op de C-schijf zoals altijd en dan krijg ik de foutmelding:

  "Acronis True Image has not found any hard disk drives"

  Heeft dit met een instelling in Windows te maken.

  Voordat ik XP met SP2 gebruikte werkte het prima.

  Emiel
 • Kan ook zijn, dat versie 6 gewoon niet werkt met sp2. Is ook al vrij oud, we zijn ondertussen al bij 11.
 • [quote:1dc132a16b="EmielBosch"]XP SP2 geinstalleerd, en nu kan ik geen image meer terugzetten. (..) "Select partition or a hard disk to restore", dan klik ik op de C-schijf[/quote:1dc132a16b] Maar als XP die op C staat actief is, dan kun je toch niets terugzetten op de C schijf. Als je daarentegen je PC opstart vanaf de aangemaakte True Image rescue CD, zou SP2 niets moeten uitmaken.
 • ik heb geen resque cd, ik heb mijn image op een andere partitie staan.. Maar op een andere pc waar ik al eens een image had gemaakt had ik al eerder SP2 gedownload.
  Toen was het geen probleem. Ik weet niet of er nog verschillen zijn tussen de gedownloade en de sp2 van een cd.
 • [quote:a25295adaa="EmielBosch"]ik heb geen resque cd,[/quote:a25295adaa] En had je al gecheckt of de True Image CD zelf bootable is? Eventueel op die andere PC een bootable rescue CD aanmaken. Of overweeg te upgraden naar een recenter versie van True Image.
  [quote:a25295adaa="EmielBosch"]Ik weet niet of er nog verschillen zijn tussen de gedownloade en de sp2 van een cd.[/quote:a25295adaa] Als die gedownloade versie en de CD beide van Microsoft afkomen, zijn ze hetzelfde.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.