Vraag & Antwoord

OS Windows

laptop loopt vast

Anoniem
antigua
4 antwoorden
 • Hoi,

  Mijn laptop loopt steeds vast en ik weet niet hoe ik m weer aan de praat moet krijgen… misschien heeft iemand een oplossing?

  Als ik 'm aanzet, krijg ik gewoon het scherm van Windows XP met dat "laden-balkje" onderin beeld. Na dit beeld krijg ik normaal het logo van het merk van mn laptop en daarna dat beeld waar ik m'n wachtwoord in moet voeren.
  Het probleem is dat ik na het scherm met Windows XP een zwart scherm krijg en dan helemaal niets meer kan doen. De computer staat nog wel aan, maar zelfs de aan/uit-knop doet het dan niet meer. De enige manier waarop ik 'm dan nog uit kan zetten, is door de accu eruit te halen.

  Ik dacht eerst aan een virus want een dag daarvoor viel mn computer opeens uit toen ik op youtube een filmpje keek. Daarna starten die wel weer automatisch op, maar wel heel langzaam. Maar de volgende dag startte die dus helemaal niet meer op.
  Maar ik heb de computer gescand met de virusscanner en die kon niets vinden.

  Ook heb ik van alles geprobeerd met de recovery-cd's. Maar deze pakt ie ook niet…

  Is deze situatie compleet hopeloos en moet ik m terugbrengen naar de winkel of kan iemand me misschien helpen?

  Graag in "gewone taal", want ik ben niet zo'n computerheld :)

  Alvast bedankt!!
 • Hi

  Probeer eens het volgende.
  Ga naar configuratie>system>geavanceerd en zorg dat het vinkje onderaan uitgevinkt staat onderaan bij " de computer automatisch heropstarten".

  zo zal je bij een volgende fout een scherm te zien krijgen wat er misloopt.

  Je kan eventueel dan of na herstart eens kijken bij je lgboeken waar de fout zit

  Logboeken vind je bij rechtermuis >dezecomputer>beheren> en dan systeem of toepassing

  Probeer tevens eens alles te reinigen met een cleaner.
  draai een upgedate spybot bv en tevens een voledige upgedate virrusscan

  succes
 • Ik heb niet het vinkje "opnieuw herstarten" uitgezet, want hij start helemaal niet meer. Hij loopt tijdens het opstarten vast. Dat opnieuw opstarten deed ie alleen maar de laatste keer dat ik m'n laptop heb gebruikt.

  Maar ik heb wel even in het logboek gekeken. Ik kon er niet zoveel wijs uit :) maar de drie belangrijkste waarschuwingen/fouten van de afgelopen dagen zijn:

  Bij toepassingen:
  - Kan beschrijving voor gebeurtenis-ID in bron niet vinden. De lokale computer beschikt wellicht niet over de benodigde registergegevens of DLL-berichtbestanden om bericht van een externe computer te kunnen weergeven. U kun mogelijk de schakeloptie /AUXSOURCE= gebruiken om deze beschrijving op te halen.

  Bij systeem:
  - DCOM kreeg foutmelding 'deze service kan niet in veilige modus worden gestart' bij het starten van de netman-service met de argumenten om de server {…..} te starten. (Ik heb sinds de fout al een aantal keer de veilige modus gebruikt)

  - …(naam) van (naam) die vanwege de volgende fout niet kan worden gestart: een apparaat dat op het systeem is aangesloten werkt niet.
  Deze melding staat er verschillende keren en dan steeds met andere namen. Er zijn dus verschillende dingen die niet op kunnen starten.

  Virusscan (geupdate) en Defender heb ik nog gedraaid, maar die kunnen niets vinden…


  En nu?? :(
 • Ik heb overigens ook al geprobeerd om 'm te herstellen naar een vorige datum. Maar ook dan loopt ie weer vast na het scherm met Windows XP…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.