Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Media Player Classic opent ipv aangeklikte programma...

None
13 antwoorden
 • Hi all,

  Ik heb een lastig en irritant probleem; Ik plrobeerde onlangs het icoontje van Media Player Classis te wijzigen (wat ik ook in het Start Menu had staan, maar sindsdien opent elk programma wat ik aanklik nu Media Player Classic ipv. het aangeklikte programma.

  Voorbeeld: Ik klik CCleaner, en MPC verschijnt slechts, met de melding: "cannot render the file".

  Ik kan nu dus geen enkel programma openen, alleen mijn browser.

  Ook het configuratiescherm heeft kuren: als ik bv. met rechtermuisknop op een programma gaat staan dan krijg ik maar 2 opties: Openen en Snelkoppeling maken. En ook als ik hierin een onderdeel probeer te openen, start MPC. Ik kan dus via het Conf scherm ook niks beginnen (of wijzigen).

  HELP! Iemand een oplossing voor dit probleem?

  Alvast bedanky voor jullie input!

  greetz,
  mart
 • Omdat je browser het wel doet zou het kunnen zijn dat je snelkoppelingen een verkeerde associatie hebben gekregen. (De meeste iconen op je desktop en zeker alle programma's in het startmenu zijn namelijk snelkoppelingen, maar internet explorer niet.

  Je kunt dat uitproberen. Kies Start-uitvoeren en vul in: Explorer.exe. Klik op OK. Als nu je verkenner opengaat is de kans groot dat je snelkoppelingen niet goed geassocieerd zijn.
  Kies in de verkenner in het menu Extra Mapopties, tabblad Bestandstypes. (Ik heb een Engelse Windows en weet niet of ik het allemaal goed vertaal)
  Kijk of in de lijst de extensie LNK voorkomt. Als dat zo is, staat er nu waarschijnlijk onder dat hij geopend wordt met de media player classic. Verwijder LNK. Hij moet hier helemaal niet staan.
 • Hi Jan,

  Bedankt voor je reactie. Jouw antwoord klinkt in ieder geval heel aannemelijk
  ealistisch en zou wellicht de oplossing kunnen zijn.

  Ik werk echter met FF als browser, maar dat maakt niet zo heel veel verschil in deze.

  De extensie LNK komt bij mij niet voor in de lijst in Mapopties > Bestandstypen voor.

  Wat er nu gebeurt als ik bv CCleaner open is het volgende: er springt een schermpje open waarbove staat "Openen met…" en vervolgens moet ik dan uit een lijst het bijbehorend programmaatje klikken. Als ik dan echter CCleaner aanklik uit de lijst, verschint er eem melding: "…is geen geldige Win32 toepassing."

  Rara… zijn er nog opties? Alvast bedankt!

  groet!
 • Dat er een foutmelding komt lijkt me logisch. Je kunt Ccleaner
  niet met zichzelf openen, evenmin als je Ccleaner met de MPC kunt openen.

  De vraag is nu: werken de snelkoppelingen niet of kunnen de exe-bestanden niet meer starten. Wat je nu beschreven hebt is -begrijp ik- wat er gebeurt als je Ccleaner vanaf je bureaublad wilt starten, dus via een snelkoppeling.
  Ik begrijp dat je wel in de verkenner kunt komen. Wat gebeurt er als je in C:\program files\ccleaner op ccleaner.exe dubbelklikt?
 • Herstelpuntje?
 • Jan,

  Zowel via de snelkoppeling als via de verkenner start er een schermpje met "Programma openen met.." En dat geldt voor alle software die eropstaat…:(.

  Maar met bv. Paint is het weer iets anders: vanuit Buro accessoires kan ik Paint niet starten, maar als ik een foto open, rechtsklik en klik Bewerken, dan opent Paint weer wel.. Echt heel vaag…
 • [quote:f400a42d5b="sdk"]Herstelpuntje?[/quote:f400a42d5b]

  sdk,

  ook dan verschijnt er een schermpje met "Programma openen met.."
 • Het lijkt me dan dat er iets mis is met de associaties van de exe-bestanden. Ik kan me nauwelijks voorstellen dat het veranderen van een icoon van de MPC daar de oorzaak van is. Mogelijk toch een virus of zo?

  Helaas zijn de associaties van een exe-bestand tamelijk ingewikkeld in het register vastgelegd.
  Hier staat een reg-file om het register op dit gebied te 'repareren' http://www.kellys-korner-xp.com/xp_tweaks.htm (Nummer 12) Ik zou wel eerst een backup van mijn register maken.
 • [quote:d75607d433]ook dan verschijnt er een schermpje met "Programma openen met.."[/quote:d75607d433]

  Blader in dit geval naar,windows\system32\restore\rstrui.exe,hopelijk wordt er dan een nieuwe koppeling tot stand gebracht.

  Greetz
 • [quote:c759f3c239="wanderer"][quote:c759f3c239]ook dan verschijnt er een schermpje met "Programma openen met.."[/quote:c759f3c239]

  Blader in dit geval naar,windows\system32\restore\rstrui.exe,hopelijk wordt er dan een nieuwe koppeling tot stand gebracht.

  Greetz[/quote:c759f3c239]

  ook dan verschijnt er een schermpje met "Programma openen met.."[b:c759f3c239][/b:c759f3c239]
 • [quote:bea89606ad="Jan bakker"]Het lijkt me dan dat er iets mis is met de associaties van de exe-bestanden. Ik kan me nauwelijks voorstellen dat het veranderen van een icoon van de MPC daar de oorzaak van is. Mogelijk toch een virus of zo?

  Helaas zijn de associaties van een exe-bestand tamelijk ingewikkeld in het register vastgelegd.
  Hier staat een reg-file om het register op dit gebied te 'repareren' http://www.kellys-korner-xp.com/xp_tweaks.htm (Nummer 12) Ik zou wel eerst een backup van mijn register maken.[/quote:bea89606ad]

  Jan,

  Het zou heel goed aan de exe bestanden kunnen liggen, als ik rechtermuisklik op het buroblad doet krijg ik een foutmelding van .rundll32.exe (toepassing is niet gevonden).

  Ik heb de tweak geprobeerd, zonder resultaat helaas. Ook heb ik de XP cdrom bij de hand, maar weet nog niet of ik heel mn systeem hgiervoor moet herstellen.

  Op een ander forum kreeg ik de tip om via Uitvoeren een scan te doen met de XP cd, maar…je raad het al…na Enter kreeg ik weer "………(je weet wel:) ) :(….
 • Misschien zit hier iets voor je bij.

  http://support.microsoft.com/kb/555067


  http://help.lockergnome.com/general/open-EXE-files-ftopict51253.html


  Greetz
 • Hi all!

  Alles is weer in de juiste staat terug!

  Ik heb dit opgelost als volgt:

  * via Veilige Modus een herstel gedaan (alle bestanden blijven bewaard!)
  * het exefix bestandje gedownload en in het register gezet.

  Mn pc functioneert nu weer naar behoren, althans tot nu toe! Ieder bedankt voor zn bijdrage!


  Mod, deze kan op slot:)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.