Vraag & Antwoord

OS Windows

menu onder rechter muisknop te vol

6 antwoorden
  • In de Verkenner, bij jpg-files, heb ik onder de rechter muisknop te veel programma's staan waarmee ze geopend kunnen worden. Het lukt me niet om hier enkele, selectief dus, te verwijderen. Heb het geprobeerd met ApplicationLauncher, ShellExView, ContextMenuEditor en FileMenuTools. Heeft iemand een idee hoe ik dit wel voor elkaar kan krijgen? Alvast bedankt
  • [HKEY_CLASSES_ROOT\*\OpenWithList] [HKEY_CLASSES_ROOT\*\shellex\ ContextMenuHandlers] [HKEY_CLASSES_ROOT\Directory\shell] [HKEY_CLASSES_ROOT\Directory\ shellex\ContextMenuHandlers] [HKEY_CLASSES_ROOT\Drive\shell] [HKEY_CLASSES_ROOT\Drive\shellex\ContextMenuHandlers] [HKEY_CLASSES_ROOT\Folder\shell] [HKEY_CLASSES_ROOT\Folder\shellex\ContextMenuHandlers] Ook daar gekeken?
  • Ja, inmiddels hier naar gekeken. Geen aanknopingspunten. Er staat wat mbt iexplore, excel, winword, mspaint, zipprogramma, virusscanner, maar verder niets mbt "plaatjes-software". Overigens heb ik verzuimd te melden dat ik Windows XP Home SP2 heb.
  • Op naam zoeken in het register, of met HijackThis die items verwijderen, die kan ze ook meestal ook wel zien.
  • Ik had ook al gezocht op programma. Al bladerend door het register heb ik het volgende gevonden: HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\FileExts\.jpg\OpenWithList. Hierin herken ik de zwik programma's die deze extensie kunnen/mogen openen. Zelfs ApplicationLauncher staat er nog in, terwijl ik die van mijn pc heb gehaald (netjes ge-uninstalled). Ze hebben ieder een eigen subsleutel (als dat zo heet): a, b, c, etc. Zou ik hierin een of meerdere subsleutels kunnen verwijden? (vanzelfsprekend maak ik een backup van deze sleutel)
  • Bij mij staat daar alleen iexplorer en mspaint, zonder subsleutels, lijkt mij dus dat ze weg kunnen.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.