Vraag & Antwoord

OS Windows

twee draadloze netwerken naast elkaar?

Anoniem
None
3 antwoorden
 • Op mijn bedrijf werk ik met een draadloos netwerk en mijn laptop. Voor dit draadloos netwerk moet ik bij TCP/IP een vast IP adres voor mijn laptop opgeven en een adres voor de gateway en een vast adres voor de dns server.

  Thuis heb ik een draadloos netwerk, dat deze adressen automatisch kiest. Het gevolg is, dat ik elke keer thuis de IP adressen moet wissen en op kantoor die adressen weer moet invullen.

  Vandaar mijn vraag, hoe en of het mogelijk is om twee draadloze netwerken naast elkaar te configureren, zodat ik niet elke keer die veranderingen hoef aan te brengen.

  Mijn laptop werkt met Windows Vista Home

  Grtz

  Joop
 • Je kunt eens kijken naar Net Profiles (freeware) of Mobile Net Switch.

  Met deze tooltjes kun je netwerk profielen aanmaken. In zo'n profiel kun je diverse instellingen (zoals ip-gegevens) opslaan. Door dan van profiel te wisselen, kun je in één keer allerhande instellingen aanpassen aan je huidige werkplek.
 • Het makkelijkste zal zijn om op je werk te vragen of het mogelijk is om ook automatisch je IP-adres toegewezen te krijgen. Je hoeft dan namelijk nooit meer iets aan te passen als je van netwerk wisselt.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.