Vraag & Antwoord

OS Windows

USB-Hoofdhub

7 antwoorden
  • Wanneer ik mijn pc 's avonds in standby zet blijkt de volgende morgen vaak dat ie 's nachts uit de standby is gekomen. In eerste instantie dacht ik dat het Windows Update was omdat die op 03:00 uur ingesteld stond, dit dus eerst uitgeschakeld maar dat was het niet. Verder heb ik de vinkjes weggehaald in apparaatbeheer bij "mag computer uit slaapstand halen" bij muis, netwerkadapters en usb hoofdhub. Want kijkende in de logboeken blijkt dit laatste vaak de reden te zijn waarom de pc uit de slaapstand wordt gehaald. Ook een vinkje geplaatst bij usb-hoofdhub dat "de computer dit app. mag uitschakelen om energie te sparen". Maar nog steeds wordt de pc uit de slaapstand gehaald door "apparaat USB- Hoofdhub". Er zit niets standaard aangesloten op een usb-poort, alleen de unit van het draadloze toetsenbord en de draadloze optische muis die ik nu wel verdenk maar waarvan ik niet weet hoe ik dat dan moet verhelpen. Ik heb in de bios bij de power sectie alles op disabled staan. Iemand een idee hoe ik dit kan oplossen. OS is Vista Home Premium. Alvast bedankt.
  • kijk in het bios of wake on lan aan of uit staat
  • ... waarmee maar weer eens bewezen is dat standby stroom kost.......
  • Wake on lan staat uit.
  • [quote:827685cf24="WH"]Wake on lan staat uit.[/quote:827685cf24] virus scanner die update . en wat een onzin om je pc aan te laten . het gebruikt stroom en het is een zeer kleine moeite om op de start knop te drukken om de pc aan te zetten .
  • Tja, noem het persoonlijke voorkeur. De pc is wat sneller in de lucht en als de standby werkt (de reden waarom ik het hier vraag!), kost het m.i. niet veel meer dan wanneer hij helemaal uitstaat. Dat ene brandende ledje kan toch niet voor een megaverbruik zorgen lijkt me. Toch bedankt voor het meedenken!
  • Als je hem sneller wil laten op starten is het misschien een optie om hem in slaapstand te zetten? Is iets langzamer dan standby, maar sneller dan gewoon opstarten, én het verbruikt naar mijn weten net zoveel energie als dat je hem uitschakelt.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.