Vraag & Antwoord

OS Windows

Disk grootte limiet op Win98 voor externe USB/net disken ?

3 antwoorden
  • Ik heb hier een laptopje uit de tijd van Karel de Grote, met Windows 98SE. Prima bruikbaar als mp3 speler met een 1Gb stickie op de USB. Omdat het laptopje het nog zo lekker doet, heb ik het wilde plan om een dikke externe USB disk aan te schaffen waar ik al mijn muziek op kan zetten, en te gebruiken met het laptopje. Voordeel: veel kast ruimte omdat ik mijn CDs kan opruimen en een goede bestemming voor het antieke laptopje. Nu heeft Win98SE een diskgrootte limiet van 137 Gb. Geldt dat ook voor een exterrne USB disk of een netwerk disk ?? Kan ik b.v. een 500Gb disk gebruiken, aangesloten via het net of via USB? Bedankt alvast voor het antwoord !
  • Zie hier : http://www.hexff.com/w98_hd.php Zo te lezen moet een externe disk moet dus wel lukken (ff op een andere computer partitioneren en in stukjes van max 127 GB indelen. Allen FAT wordt ondersteund door Windows 98) Zorg er wel voor dat je een disk hebt die overweg kan met het oudere USB 1 Mogelijk heb je voor die disk ook drivers nodig (zitten er meestal bij maar kijk even na voor wel OS de disk geschikt is)
  • http://www.msfn.org/board/?showtopic=78592 Krijgen ze het wel voor elkaar. http://www.48bitlba.com/tools.htm Info erover.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.