Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Iemand een idee?

None
6 antwoorden
  • Deze fout gebeurt twee keer binnen 10 minuten na opstarten:

    [img:2250b47845]http://fotobewaren.nl/output/1195598237.jpg[/img:2250b47845]

    ALs de comp twee keer de fout heeft gemaakt dan blijft hij ook wel doorlopen…. Het lijkt wel een diesel :)

    Mijn systeem is 1 jaat oud. Weet even zo snel niet meer hoe ik alle hardware in zo'n mooie textfile kan krijgen.

    Ik heb alle drivers upgedate.
    WinXP upgedate.
    Heb antivirus laten scannen. Spyware is er ook niet meer…

    Iemand toch een idee? Ik heb zelf het idee dat het een RAM geheugen oid is… of misschien de RAID?
  • Gewoon met dat foutnummer gaan zoeken op google. http://www.google.nl/search?hl=en&q=0x0000008E

    Kan blijkbaar ook komen door een rootkit. http://icrontic.com/forum/showthread.php?t=50966
  • Ok dankjewel!
    Ik heb 2 keer 1Gig erin zitten. Ik zal ze er eens om de beurt uithalen. Misschien kan ik dan zo de oorzaak achterhalen.

    In ieder geval bedankt Gerben!
  • Indien je het in veilige modus niet hebt, is het een driverprobleem, alle drivers al geherinstalleerd?

    Neem aan dat de PC volledig stofvrij is, m.n. de koelblokken en ventilatoren van de videokaart en CPU?

    Als een PC na 10 minuten uitvalt denk ik altijd aan een te warm wordende GPU bij een passief gekoelde videokaart.
  • Dat was ook mijn eerste idee. Heb meteen de kast opgeschroeft en uitgezogen. Het feit dat ie naar twee keer de foutmelding toch na 10 minuten blijft doordraaien spreekt tegen de temperatuursstijging, maar toch wilde ik het uitsluiten.

    Na het uitzuigen aangezet om alle fans te controleren, ze deden het allemaal.
    (CPU, GPU en de fans om mijn drie HDD's, waarvan 1 IDE en 2 SATA in RAID geschakeld.)

    Na deze uitzuigactie waren er bij inspectie geen bijzonderheden te zien. Alle kabeltjes zaten vast en dergelijke.

    Het probleem werd er in ieder geval niet beter op.
  • De afloop:
    Drie dagen geleden herstartte windows elke keer net als hij opstartschermpje van windowsXp liet zien. Hetgeen betekende dat ik er helemaal niks meer mee kon doen. (Behalve naar een beeldschermkijken met blauwe bewegende balkjes.)

    Oplossing:
    WinXP opnieuw geinstalleerd, upgedate etc. en nu doet hij het wel weer. Dus het lijkt inderdaad een software probleem te zijn geweest.

    In ieder geval bedankt voor het meedenken mensen!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.