Vraag & Antwoord

OS Windows

CD en DVD Brander foetsie in XP

Anoniem
jolo
3 antwoorden
 • Gisteren wilde ik iets doen waar ik gegevens vanaf een cd-rom voor nodig had. Echter zag mijn computer de cd brander en dvd brander niet meer. Heb in Mijn Computer gekeken naar alle stations, maar deze 2 stations waren weg. In Apparaatbeheer gekeken en daar stonden 2 gele uitroeptekens bij. Beiden zijn Lite On recorders en wilde op hun site de drivers downloaden om die opnieuw te installeren. Helaas waren die op de site niet te vinden.
  Ik heb toen mijn computer opnieuw opgestart en ben toen eerst naar Windows 98 gegaan (heb Windows 98 en Windows XP) op mijn computer. En ja hoor, Windows 98 ziet beide recorders gewoon wel. Daarna XP opnieuw gestart, maar deze was beide recorders nog steeds kwijt.
  Weet iemand wat er hier aan de hand is en hoe ik dit probleem kan oplossen?
 • http://support.microsoft.com/kb/314060

  Of deze proberen.

  http://www.dougknox.com/xp/scripts_desc/xp_cd_dvd_fix.htm
 • Ik heb dit probleem ook bij de hand gehad met een Vista machine. Als je een beetje vertrouwd bent met het sleutelen in het register zou ik voor de eerste optie kiezen. (Microsoft link). Deze heb ik ook met succes gevolgd. Eerst even een backuk van het register maken kan natuurlijk nooit kwaad. Het voordeel van 'handwerk' is m.i. dat je ziet wat je doet, een programma dat register aanpassingen voor je doet vind ik altijd een beetje eng.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.