Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

WindowsXP Home SP2: Veilige modus problemen

jolo
7 antwoorden
 • In het register staan ruim 100 verwijzingen naar bestands extensies die niet op het systeem staan. Het is onmogelijk om deze verwijzingen uit het register te verwijderen. Niet met regedit, maar ook niet met utilities die het register opschonen. De programma's melden dat het register geschoond is, maar in werkelijkheid wordt de toegang waarschijnlijk tot het register gewijzigd.

  Ik wil kijken wat in in Veilige Modus aan dit probleem kan doen.

  Als ik Veilige Modus opstart met Start/Uitvoeren/msconfig/boot.ini TAB en dan de keuze /SAFEBOOT;
  dan komt er een venster met een foutmelding en vervolgens krijg ik de keuze om het systeem te herstarten of daarmee te wachten.

  De foutmelding geeft een venster met de volgende informatie:

  Systeem Configuratie
  Er is Toegang geweigerd -fout opgetreden bij de poging om een service te veranderen. U dient mogelijk aan te melden met een beheerdersaccount als u de opgegeven veranderingen wilt doorvoeren.

  Ik heb het systeem opgestart met beheerdersrechten.
  Weet iemand hoe ik veilig in de Veilige modus kan komen en hoe dit probleem zou kunnen worden opgelost ?

  Bedankt voor het meedenken en het aanreiken van tips, suggesties.

  Wim
 • Blijf tijdens het opstarten op F8 drukken, grote kans dat je dan in een menu komt waar je veilige modus kunt selecteren.
 • Waarom wil je die eruit hebben? van de tienduizenden verwijzingen maakt dat toch niet uit?

  Overigens zijn RegscrubXP en Ntregopt de wat betere schoonmakers en met Registrar Lite kun je alles wegkrijgen als je eigenaar wordt van die sleutels.
 • De F8 indruk optie werkt ook niet. Je kiest dan Veilige Modus maar de foutmelding zie je niet. Ga je via Start/Uitvoeren
  egedit dan een van deze sleutels uit het register verwijderen, dan krijg je wel toegang tot de sleutels, je kan ze niet verwijderen.

  De gebruikte register cleaners zijn:

  - CCleaner
  - RegCure
  - WinASO
  - TuneUp Utilities 2007
  - Registry Mechanic v7
  - RegVac4 en RegVac5

  CCleaner herkent de dode links niet, de overige programma's wel.
  Na uitvoering melden alle programma's dat de dode links verwijderd zijn.
  Voer je de programma's opnieuw uit, of regedit, dan staan alle dode links nog in het register. De oorzaak is volgens mij dat de programma's de foutcode terugkrijgen uit het vorige bericht en dat er niets mee gedaan wordt.

  Ik werk met alle beheersrechten. Ik weet niet welke service ik zou moeten starten om deze links wel te kunnen verwijderen.
 • Hieronder een link naar de register entries die ik niet kan verwijderen
  (het gaat om de sleutels met bestands extensies).

  Link:
  http://www.mijnalbum.nl/GroteFoto-JW3WVVRO.jpg

  Als het overzicht in beeld komt, met muis naar de tekens toe en linker muisknop aanklikken om de tekst te vergroten. De tekst is dan goed leesbaar. Dit zijn entries in het windowsXP register.
 • Je kunt Mijnalbum niet deeplinken, alleen als je aangemeld bent kun je het zien, en dat zijn wij niet.

  Ik gaf al een naam van een prog waar je gewoon eigenaar kunt worden van die sleutels, te beginnen met de onderste en langzaam in de tree ophooggaan.

  Overigens lees ik niets WAAROM je die weg wilt hebben, die zijn totaal niet belangrijk.

  http://www.majorgeeks.com/download469.html
 • Op de pc wordt veel geinstalleerd en weer verwijderd. Ik maak het systeem en ook het register regelmatig schoon. Het gevolg is dat de systeem performance optimaal blijft. Als ik dit niet doe dan gaat het systeem na verloop van tijd merkbaar langzamer werken. (een bekend windows probleem). Het performance verschil tussen met en zonder register opruiming is groot, dus alleszins de moeite waard. Waarom deze 122 keys niet verwijderd kunnen worden is me een raadsel.

  Ik zal majorgeeks programma ook weer eens downloaden en uitproberen. Ik verwacht dat er iets aan een windowsXP instelling of aanpassing moet gebeuren…….

  Op andere pc op ander adres, kon ik gewoon mijnalbum foto bekijken met alle tekst….

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.