Vraag & Antwoord

OS Windows

pc laat blauw scherm zien en start weer opnieuw op

Anoniem
Lange Pier
5 antwoorden
 • Vanmiddag was mijn vriendin op Internet bezig toen Avast een melding gaf van een trojaans paard. Ik heb geprobeerd dit trojaans paard te laten verwijderen door Avast maar dit lukte niet, de melding bleef terugkomen. Ik heb toen de pc opnieuw opgestart maar toen kwam er een blauw scherm waarna de pc opnieuw vanzelf opstartte en dit bleef zich herhalen. Ik heb toen Windows XP Home opnieuw eroverheen geinstalleerd en eerst leek dit te hebben geholpen, maar na enige tijd gebeurde weer hetzelfde. Dus iedere keer start de pc opnieuw op en verschijnt weer het blauwe scherm en dit blijft zich herhalen. Is hier nog iets aan te doen of ben ik genoodzaakt om de vaste schijf te formatteren en Windows helemaal opnieuw te installeren? Wie weet raad?
 • Wanneer krijg je dit scherm? Als hij al in windows is, of aan het laden, óf krijg je het meteen als je de power-on knop indrukt?

  In de eerste 2 gevallen, blijf tijdens het opstarten op F8 drukken dan krijg je een keuzemenu te zien waaruit je Veilige Modus zonder netwerkmogelijkheden moet kiezen en dan een volledige systeemscan met Avast moet voltooien. In het laatste geval ben ik bang dat er iets met de hardware in de pc aan de hand is.
 • Door F5 of F8 in te toetsen in/na het biosbootscreen, en dan voor de optie te kiezen, "automatisch opnieuw opstarten bij een systeemcrash uitschakelen", blijft de foutmelding staan, daarmee kun je op Google kijken wat dat inhoudt.

  Ook kun je via dat opstartmenu van windows eens kijken of je wel op kunt starten in veilige modus, zo ja, dan kun je daar een systeemherstel uitvoeren , zo nee dan is die foutcode weer belangrijk om verder te komen.
 • toen je het os er op nieuw op had gezet .
  heb je toen wel de boel geformatteerd .
  als je het os er zo overheen zet blijft de trojan toch gewoon op het systeem zitten
 • als ik in veilige modus opstart dan komt het blauwe scherm niet tevoorschijn en kan ik alles gewoon doen. Ik heb nog niet geprobeerd om systeemherstel te doen dat zou ik nog kunnen proberen al betwijfel ik of dat zou kunnen helpen. Maar ik doe het toch maar, het kan geen kwaad. En nee, ik had niet geformatteerd omdat ik hoopte dat het trojaanse paard zou verdwijnen door Windows eroverheen te installeren. Helaas niet dus.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.