Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

opstarten van programmas

motoherby
6 antwoorden
 • Ik heb een paar programmas die ik bijna altijd gebruik. Ik wil ze alleen niet automatisch op laten starten als ik de computer start. Want het opstarten van mijn computer gaat dan wel erg lang duren.

  Is er een mogelijkheid om een klein programmaatje uit te voeren die een paar programmas zoals Word, Internet Explorer, Skype, MSN, etc. opstart met één muisklik op mijn bureaublad?
 • maak een batch

  zoek het adres waar het programma start, bijv MSN.
  dan ga je naar kladblok
  typ dit

  start HIER KOMT DAN DAT ADRES
  exit

  en sla dat op als NAAM.bat

  als je meer bestanden wilt openen doe je

  start 1e adres
  start 2e adres
  enz.
  exit
 • Bedankt, het lijkt goed te gaan, maar ik kom er nog niet helemaal uit.

  Bijvoorbeeld om word op te starten:
  start c:/program files/microsoft office/office10/winword.exe

  Ik krijg een foutmelding dat het bestand niet gevonden kan worden. Om typefouten te vermijden heb ik even deze regel (zonder start) uitgevoerd bij Start > Uitvoeren. Daar gaat het wel goed, dus het bestand bestaat wel.

  Moet ik soms die gekke tekens zoals progra~1, enz. gebruiken? Zoja, hoe kan ik dan uitvinden wat het precieze adres moet zijn?

  Alvast bedankt.
 • Er staat waarschijnlijk dat C:\program niet gevonden kan worden. Dos kan namelijk niet goed overweg met spaties. Zet daarom het hele pad tussen aanhalingstekens, dus: start c:/"program files/microsoft office/office10/winword.exe", dan zal het wel werken.
 • heb verschillende batchfiles, allemaal zonder dat woord start. maar: achter de dosprompt werkt die start wél…….
  maar het kan best zijn dat die in een batchfile niet werkt.
  voor de batch is het op zich voldoende pad en naam van het te starten bestand op te geven. dus laat dat woord start achterwege.
  beproef het even als volgt:
  maak in kladbok een filetje, zet daarin
  c:/program files/microsoft office/office10/winword.exe
  exe
  en bewaar het als proef.bat
  dan weet je heel snel hoe je op het goede pad moet komen.
 • Start moet er wel degelijk bij. Het zorgt ervoor dat de opdracht in een apart window wordt uitgevoerd. Zonder Start zul je enkele foutmeldingen krijgen.
  Oerigens gebruikt de opdracht Start het register om het juiste pad te vinden. Alleen de opdracht Start Winword.exe werkt ook al.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.