Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

XP, SP3

None
48 antwoorden
 • Ik las net een artikel in de laatste C!T over de komende SP's van Vista en XP (1e kwartaal 2008).
  Wat betreft XP lees ik het volgende:

  "[i:8a473ca1e9]Als u Windows XP met Servicepack 3 installeert, is het niet meer verplicht direct een productsleutel in te voeren, vergelijkbaar met de installatie van Vista[/i:8a473ca1e9]".

  Nou ben ik wel op een leeftijd dat de hoeveelheid grijze massa aan het teruglopen is :cry: , maar……….: wat wordt nou precies bedoeld?
  Ik heb zelf nog nooit een SP'tje toegevoegd (het ding is door de PC boer geheel verzorgd met XP Pro, waarin SP2 verwerkt), maar als ik ooit zou besluiten tot een herinstall., dan moet ik toch ook weer SP3 separaat installeren……? En vraagt Windows in eerste instantie (voordat SP3 geïnstalleert kan worden) toch om een productsleutel…..?
  Wie legt 't me even in kort bestek uit?
 • [quote:2618f5c181="lion"]En vraagt Windows in eerste instantie (voordat SP3 geïnstalleert kan worden) toch om een productsleutel[/quote:2618f5c181] Niet als je SP3 slipstreamed met de originele XP CD. Bijvoorbeeld via nlite Zie ook dit artikel over nlite 1.4 op http://www.techzine.nl/downloads/15636/nLite-1.4.html Hoewel als je gebruik maakt van optie Unattended setup, zou je daar de Produckt Key kunnen intypen.
 • Da's leuk, maar betreft een additioneel "foefje". In het artikel is daar geen sprake van….. :?
 • Als je Vista installeert heb je tijdens de installatie de mogelijkheid om een productsleutel in te voeren. Doe je dit niet op dat moment, heb je daar nog 30 dagen de tijd voor nadat je Vista hebt geinstalleerd. Je kan dus Vista 30 dagen "op proef" installeren, zonder een productsleutel in te voeren. Bij de installatie van Windows XP heb je die mogelijkheid niet, je moet een productsleutel invoeren, anders gaat de installatie niet verder. Als je straks een installatie CD hebt met XP SP3 erop krijg je die mogelijkheid dus wel…
 • in xp heb je dit ook in een bepaalde versie dat je 30 dagen kan "testen"
 • [quote:bb7bd56a43="Leo S"]Bij de installatie van Windows XP heb je die mogelijkheid niet, je moet een productsleutel invoeren, anders gaat de installatie niet verder. Als je straks een installatie CD hebt met XP SP3 erop krijg je die mogelijkheid dus wel…[/quote:bb7bd56a43]

  Ja, maar "op welk moment" voer je die productsleutel (bij een XP (her)install. met geïntegreerde SP2) in? Da's toch ergens tijdens de installatie hiervan?
  En daarna volgt toch de installatie van SP3….?
  Of is het normaal gesproken zo dat je eerst de hele mikmak installeert, met SP3 er achteraan en dan pas die sleutel invoert?
  Zou je de chronologische volgorde kunnen aangeven, want 't is voor mij nog niet helder…… :?
 • [quote:7e701e556d="lion"]Ja, maar "op welk moment" voer je die productsleutel (bij een XP (her)install. met geïntegreerde SP2) in?[/quote:7e701e556d] Dat is inderdaad tijdens de installatie. Namelijk bij 12. Enter your product key in deze Windows XP Clean Install.
  [quote:7e701e556d="lion"]Of is het normaal gesproken zo dat je eerst de hele mikmak installeert, met SP3 er achteraan en dan pas die sleutel invoert? [/quote:7e701e556d] Nee, alleen als je SP3 slipstreamed met de Windows XP CD, krijg je de mogelijkheid de product key achteraf in te voeren.
 • Ja, maar nogmaals, dat komt niet overeen met het in het artikel gestelde:
  [i:1c52be82b6]"Als u Windows XP met Servicepack 3 installeert, is het niet meer verplicht direct een productsleutel in te voeren, vergelijkbaar met de installatie van Vista". [/i:1c52be82b6] Toch….?
  Je installeert een XP/SP2 versie en wordt [u:1c52be82b6]tijdens[/u:1c52be82b6] die installatie om die sleutel gevraagd. En als [u:1c52be82b6]die[/u:1c52be82b6] installatie is afgerond ga je pas aan de gang met SP3…….
  Dus…… Tja…….
 • [quote:479ee8ea3b="lion"]"Als u Windows XP met Servicepack 3 installeert, is het niet meer verplicht direct een productsleutel in te voeren, vergelijkbaar met de installatie van Vista".[/quote:479ee8ea3b] En dat zal ongetwijfeld wel kloppen. Zodra SP3 voor Windows XP uitkomt, zullen deze ook meegeleverd worden met nieuwe PC's. Dus een XP cd waar SP3 al in zit. Heb je slechts een XP cd zonder of met SP2, en je wilt dan gebruik maken van die optie om de produckt key achteraf in te voeren, dan kan dat alleen als je SP3 slipstreamed met je XP cd. Of zoals ze dat in nlite "Intregrate a Service Pack" noemen.

  Dat er niks daarover in het Computer! Totaal artikel staat, is waarschijnlijk omdat het artikel hoofdzakelijk over Vista Service Pack 1 gaat. Wellicht zou je dat kunnen vragen/melden bij de artikelen van deze maand Januari 2008: SP1 voor Vista http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=182850
 • Inderdaad kan het haast niet anders dan dat het betreffende stuk over een XP met geïntegreerde SP3 gaat. Maar 't was geen moment bij me opgekomen dat een dergelijke versie nog op de schappen zou komen te liggen. :roll:
  Hoe dan ook: bij iemand met een XP/SP2 versie gaat het genoemde niet echt lukken…. :wink:
 • Waar blijft-ie eigenlijk? Je hoort er niets meer over…. :?
 • Laatste nieuws is 29 april, voor publieke beschikbaarheid.
  http://webwereld.nl/articles/50744/service-pack-3-op-29-april-beschikbaar-voor-consumenten.html
 • Maar als je trouw alle (essentiële) upates hebt binnengehaald, dan kan dat nooit zo'n "kluif" zijn. Ik ben benieuwd wat er dan eigenlijk nog aan toegevoegd is…. :roll:
 • Er zitten wel wat nieuwe dingetjes in, sommige overgenomen van vista. Maar het is inderdaad voornamelijk een verzameling updates, die je normaliter al binnen hebt. Het is trouwens wel een stuk makkelijker windows vers te installeren, met een geslipstreamde sp3.
 • [quote:43229a3f8f="lion"]Ik ben benieuwd wat er dan eigenlijk nog aan toegevoegd is.[/quote:43229a3f8f] Een link naar een PDF met een totaaloverzicht van de vernieuwingen in het derde service pack, staat in deze oude topic over Microsoft geeft testversie Service Pack 3 voor XP vrij.
 • Mijn hartelijke dank voor alle info!!
 • misschien zit straks SP3 ook in de off line update, lekker easy.
  http://www.heise.de/ct/projekte/offlineupdate/download_uk.shtml
 • Off line update?
  Dat wil zeggen eerst binnenhalen en later installen? Die mogelijkheid zal bij Microsoft toch ook wel aanwezig zijn? Toch…?
 • Die mogelijkheid is inderdaad aanwezig. gewoon via de down-load centre op de microsoft site. En er zal waarschijnlijk ook wel een ISO-bestand van XP met integrated SP3 komen.
 • Ben benieuwd…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.