Vraag & Antwoord

OS Windows

geen adminrechten meer

10 antwoorden
  • Gisteren ontdekte ik dat ik geen taakbeheer meer kon doen en zojuist ontdek ik dat mijn hele configuratiescherm weg is. Oftewel: ik heb gebruikersrechten ipv adminrechten. Is er een manier om die rechten weer terug te krijgen of moet ik een backup terugzetten ?. (Zou jammer zijn want ik ben juist ver in Quake 4) Zou het ook veroorzaakt kunnen zijn door een trojan die zelf alle adminrechten heeft genomen en nu dingen verzend zonder dat ik het weet ? Ik kan nu dus ook niet meer bij de firewall komen.
  • Start Windows eens onder veilige modus. Log in als Administrator en ga naar C:\Program Files\Documents and Settings\Je account waarmee je problemen hebt. Wijzig de naam van ntuser.dat in ntuser.old . Start nu opnieuw op. Waarschijnlijk zijn veel dingen anders, maar kijk of de problemen weg zijn. Anders log je weer in onder veilige modus onder Administrator en verwijder je het bestand ntuser.dat en wijzig ntuser.old weer in ntuser.dat. Werkt dat niet, start dan weer in veilige modus, log in onder administrator, typ in uitvoeren control userpasswords2, ga naar tabblad Geavanceerd en klik op Geavanceerd. In het scherm wat opent zoek je je account op en maak deze lid van de groep Administrators. P.S: probeer eerst de tweede manier, deze zou moeten werken. pas op met wat je instelt, want als je wat fout doet kan je misschien niks meer doen met je account!
  • Ik ga het proberen bij de volgende opstart, maar of het helpt ?, kijk wat ik al ben: [img:d8f356832a]http://www.250kb.de/u/071205/j/ee31ce2e.jpg[/img:d8f356832a]
  • Als die tip van Sandernerd niet helpt, zou je nog een [url=http://www.michaelstevenstech.com/XPrepairinstall.htm]XP repair install[/url] kunnen proberen. Als dat ook niet helpt, zit er niks anders op dan XP schoon opnieuw te installeren, of een werkende XP image terug zetten. Quake 4 zal toch wel een mogelijkheid hebben, om de data bestanden te back-uppen.
  • Start eens op in veilige modus als administrator als je ook regedit niet kunt gebruiken en duik met regedit in het register en kijk eens in de sleutels uit onderstaande link. http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;EN-US;q292504 Met Hijackthis kun je ook even kijken naar die resticties.
  • Het is me in al die jaren nog niet eerder overkomen, daarom dat ik het zo raar vind. Ik heb een Ghost-image, dus een backup terugzetten is met 10 minuten gebeurt. Alleen even kijken voor de savegames. :) Ik ga in ieder geval jullie tips eens proberen.
  • Als je control userpasswords2 hebt gedaan, ga je naar het tabblad Geavanceerd. Klik daar op de knop Geavanceerd. Er opent zich een nieuw venster. Klik in dat nieuwe scherm in het linkerdeel op Gebruikers. Zoek dan in het rechterdeel je account, klik dan rechts op je account en kies Eigenschappen. In het nieuwe schermpje ga je naar het tabblad Lid van. In dat lijstje moet Administrator staan. Zoniet, druk dan vanonder op Toevoegen. In het nieuwe schermpje typ je Administrators en klik je op OK. Druk nu in het andere schermpje op OK en verlaat het programma. Probeer nu eens opnieuw op te starten en kijk of het allemaal weer werkt. Werkt het niet, kijk dan alle instellingen van de Administrator account af. Hopelijk werkt het dan wel. PS: Ik weet niet of dit allemaal in Windows XP Home Edition aanwezig is als je dat gebruikt.
  • [quote:55a3067bde="Rumaro"](Zou jammer zijn want ik ben juist ver in Quake 4)[/quote:55a3067bde] Tja, dan kopieer je toch eerst je hele quake4 map ergens naartoe, plaatst een backup terug en kopier de nieuwe map over de oude quakemap? (wil je veilig spelen: hernoem de quakemap van de backup - na het terugplaatsen - en plaats de huidige map naast die hernoemde - dan kan je nadien nog steeds de backup-map terug zijn oorspronkelijke naam geven?) - is dus wel een beetje off-topic, maar je krijgt er toch ideeën mee.
  • Het is nogal zonde om wegens een probleem wat opgelost kan worden (hopelijk) gelijk windows te herinstalleren. Repair lijkt me een betere optie als niks helpt.
  • Ik heb jullie tips uitgeprint voor een volgende keer. Nu heb ik voor de zekerheid toch maar een backup teruggezet (savegames van Quake eerst veilig gesteld :D ) Alleen heel erg bedankt!

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.