Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

fdisk /mbr op Win98

lion
8 antwoorden
 • Een familielid van mij heeft een oude 98 machien staan die niet meer opstartbaar is in Win98, ook niet in veiige modus.
  Hij heeft een of andere "recoverydiskette". Omdat ik een mbr probleem vermoed, wilde ik 'm fdisk /mbr laten draaien, maar dit blijkt in 98 niet te werken; die parameter is niet bekend.
  Iemand nog een idee?
 • [quote:3e3321b565="lion"]Iemand nog een idee?[/quote:3e3321b565]Zoeken in het forum met:
  [b:3e3321b565]and scanreg and restore[/b:3e3321b565]
 • Indien wel opstart is het geen MBR probleem, die je overigens met een 98SE opstartschijfje en inderdaad gewoon kunt herstellen met fdisk /mbr.

  http://download.mcb.ucdavis.edu/public/pc/bootdisks/boot98.exe

  Kom je met F8 ook niet in het opstartmenu van 98? en daar voor dos kiezen en de eerder genoemde opdrachten uitvoeren?
 • 't Probleem is dat-ie niet opstart. Dat wil zeggen, Windows wordt niet geladen. Er is alleen nog vanaf de C prompt (DOS) te werken. Het tweede probleem is dat er op een diskette wel fdisk is te vinden maar dat-ie de parameter /mbr niet blijkt te kennen. Staat ook niet in de lijst /?
  Tijdens het opstarten geeft-ie tevens aan een of andere .vxd te missen, maar ik kan me niet voorstellen dat dat een reden zou zijn om niet door te kunnen starten….
  Ik zal 'm adviseren die bootdisk te downloaden en dan moet-ie maar zien of fdisk /mbr, scanreg en restore dan wel mogelijk zijn.
  Maar "restore" werkt toch niet vanuit "DOS"??
 • Inmiddels, na wat "gepruts" blijkt het systeem wat verder te gaan dan voorheen, maar meldt een "fatale uitzondering":
  fatale uitzondering: [b:8777a60300]OE 0167 BFF7DF80[/b:8777a60300]
  Iemand die hier wat verder mee komt?

  Noot: Er is wat gerommeld met een (vermoedelijk) ontbrekende "krnl386", er is een versie van een 98 diskette geplukt en in de Windows\System map gezet. Maar of-ie daar ook thuishoort?
 • Gewoon 98 eroverheen zetten, alles blijft zoals het is, bijna, de bestanden worden alleen overschreven en aangevult.

  Eventueel later de service pack installeren.
  http://members.chello.nl/h.nekeman1/98spnl/

  Indien het een fout in het register is gaat die mee en blijft het probleem.
 • [quote:eeff4ba746="Lange Pier"]Indien het een fout in het register is gaat die mee en blijft het probleem.[/quote:eeff4ba746]

  Tja, da's ook niet echt wat. Bovendien heb ik het vermoeden dat-ie maar 1 partitie heeft en is-ie dan ook z'n documenten, etc., etc. kwijt……

  Altijd leuk, die detailvermeldig van "fatale uitzonderingen". De modale computeraar kan er iets mee.
 • Over de Windows 98 fatale uitzondering staat enig uitleg op de site van Microsoft http://support.microsoft.com/kb/150314 Van de documenten zou je toch een back-up kunnen maken, met behulp van een LiveCD naar een USB stick. Daarna kun je C: formatteren en Windows 98 opnieuw installeren.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.