Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

XPPro functionaliteit toevoegen aan XPHome

None
16 antwoorden
 • Mensen, een tijdje geleden heb ik in de Tips en Trucks of in de Computertotaal een artikel gelezen van een freewaretool die XPPro functionaliteit toevoegd aan XPHome. Zegt iemand dit iets en is aan te geven wat de aanvullingen zijn? Dit artikel kan ik namelijk nergens meer vinden. Bedankt voor de moeite.
 • even gegooglet en toen vond ik deze zin:
  ´Oud nieuws: op internet circuleert al een tijdje het progje TweakNT, hiermee kun je je windows versie veranderen in elke andere Home, prof, MCE etc. ´
  wellicht brengt dat je verder.
 • Volgens mij kun je dat alleen met de installatie CD doen.

  http://gizmodo.com/gadgets/software/howto-change-windows-xp-home-to-windows-xp-pro-105486.php
 • Bedankt voor jullie hulp tot zover, het is nog niet de oplossing die ik gelezen heb maar wel interresant om door te nemen. Voor alle duidelijkheid, ik heb officiele licenties en zoek dus dat [i:b6da987f79]freeware[/i:b6da987f79] programma.
 • hoe werkt dat dan met tweakNT? ik heb nu dat programma en wat moet ik er nu mee doen om van XPHOME naar XPPRO te gaan?
 • [quote:04a38d5232="leonardus"]Bedankt voor jullie hulp tot zover, het is nog niet de oplossing die ik gelezen heb maar wel interresant om door te nemen. Voor alle duidelijkheid, ik heb officiele licenties en zoek dus dat [i:04a38d5232]freeware[/i:04a38d5232] programma.[/quote:04a38d5232]

  volgens mij bestaat dat niet. Maar je kan natuurlijk wel gewoon freeware programmatjes toevoegen die de extra functies van pro, ook doen. Dus stel dat je het hebt over extern bureablad om maar iets te noemen. Dan kan je toch gewoon een freeware oplossing daar voor installeren?

  Freeware oplossingen genoeg!
  PS: Als je het helemaal gratis wil -> linux…, daar zit ook erg veel functies in die gratis zijn :D
 • Ik gebruik zelf vaak ultra VNC of mstsc.exe. Dat werkt prima maar ik ben gewoon nieuwsgierig welke toevoegingen dat freeware programma heeft aan xp-home. Inmiddels redelijk wat bladen doorgesnuffeld maar dat artikel nog niet gezien.
 • Wat voor functionaliteit mis je dan in XP Home. Muv remote desktop kan ik me er weinig bij voorstellen. Ad2Domein is niet iets wat demeeste thuisgebruikers warm doet lopen…

  gr Edmond
 • Bijvoorbeeld de geavanceerde gebruikersinstellingen(groepenbeheer enz).
 • Edmond, ik mis geen functionaliteit. XPPro in mijn draadloze thuisnetwerk van 4 pc´s met licentie werkt al lange tijd erg goed. Ik ben op zoek naar dat tooltje (in mijn eerste post gezet) die ik een tijdje geleden in de computertotaal of tips en trucks heb gelezen. Er werd geschreven dat die tool xppro functionaliteit zou toevoegen aan xphome. Dit intrigreerd mij, vandaar.
 • Daar is geen tool voor nodig, alleen: *weggehaald*
  btw ik weet niet of dat legaal is denk van wel
 • Dit is dus niet de bedoeling hier. Lees de eerste regels goed:
  I have come across [b:f980e803a5]a hacking technique [/b:f980e803a5]that promises no less than to transform Windows XP Home Edition into Windows XP Professional. Applying the hack will enable all the features specific on Windows XP Professional on a Windows XP Home Edition. The hacking technique works with a copy of Windows XP Home Edition Service Pack 2.
  Het gaat me alleen om de [u:f980e803a5]legale[/u:f980e803a5] freeware tool
 • ow ok dan haal ik het wel weg. (offtopic) Waarom is dat eigenlijk illegaal? Je hebt toch een flink bedrag betaald voor Windows en dan zou je er toch mee kunnen doen wat je wilt? Je hebt het immers zelf gekocht! Verder is hacken niet altijd illegaal.

  quote van wikipedia:

  [quote:779abc9c4d]Hacken is het constructief uitvinden, uitwerken, testen en finetunen van (deel-)oplossingen en het verhelpen van problemen. Hacken heeft niet per se te maken met computersoftware of met veiligheid. Hacken is in de breedste zin des woords het inzetten van vergaande kennis en ervaring teneinde dingen te verbeteren en deze kennis op anderen over te dragen. Hacken is een louter technische bezigheid, die inhoudt dat een probleem praktisch maar adequaat wordt opgelost na analyse van het probleem en inventarisatie van beschikbare middelen.

  Ten onrechte wordt de term hacking vaak gebruikt als synoniem voor cracking of computercriminaliteit.


  [/quote:779abc9c4d]
 • [quote:70ac7b71a9="Edmond Varwijk"]Wat voor functionaliteit mis je dan in XP Home. Muv remote desktop kan ik me er weinig bij voorstellen. Ad2Domein is niet iets wat demeeste thuisgebruikers warm doet lopen… [/quote:70ac7b71a9] Er waren toch nog wel wat meer verschillen tussen Windows XP Home Edition en -Professional. http://www.microsoft.com/windowsxp/pro/howtobuy/choosing2.mspx Voor sommigen kan de "Multi-lingual User Interface (MUI) add-on" nuttig zijn. Maar ik denk niet dat dit via freeware is toe te voegen.
 • In de Computer Totaal! van één of twee maanden geleden staat er een artikel dat heet "Zo gaat XP nog jaren mee" en hier wordt zo'n programmaatje genoemd. Heb het artikel hier niet tot mijn beschikking, mischien dat iemand anders even kan kijken.
 • Mensen, inderdaad, staat in de CT uitgave december 2007. Bladzijde 24. Programma heet XPProme. Hier http://ct.link.idg.nl/xpprome te downloaden. Bedankt voor de moeite allemaal.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.