Vraag & Antwoord

OS Windows

Media player laat zich niet koppelen met muziekbestanden

4 antwoorden
  • Sinds kort heb ik een nieuwe computer met besturingssysteem Windows Vista. De harde schijf heb ik gepartitioneerd met Paragon Partition Manager. Daarna heb ik de systeemmappen een andere letter gegeven met het programma Tweak VI. Voor Programma's heb ik de letter P toegewezen. Als ik nu op een muziekbestand klik, verwijst hij naar P:\Windows media player\wmplayer.exe Terwijl Windows Media Player nog steeds op C staat. Als ik nu rechtsklikt, Openen met... en dan standaardprogramma kiezen doe en ik kies voor Wmplayer.exe, dan verschijnt het niet in de lijst van standaardprogramma's. Hoe krijg ik deze bestanden gekoppeld? Andere programma's worden wel gekoppeld. Ik zat er aan te denken om WM player te verwijderen en in P te installeren. Maar WM player verwijderen gaat moeilijk. En bovendien weet ik niet of WM Player (11) voor Vista apart te downloaden is. Ik kon het niet vinden via de site.
  • Van het volgende weet ik niet of het in vista zo is(wel onder xp) dus dat moet je zelf maar even uitvogelen. Open Mapopties in configuratiescherm. ga naar tabblad Bestandstypen. Zoek in de lijst een mediabestand(mp3,wav,avi,wmv,wma,aac,enzenz) een selecteer dat. Klik op Wijzigen. Kies Bladeren. Blader naar de installatiemap van WMP en kies wmplayer.exe. Kies OK kies OK Nu heb je de instellingen toegepast voor één extensie. Sneller is om op een bestand te rechtsklikken>openen met>bladeren.
  • [quote:0d931d8cf4="Sandernerd"]Van het volgende weet ik niet of het in vista zo is(wel onder xp) dus dat moet je zelf maar even uitvogelen. Open Mapopties in configuratiescherm. ga naar tabblad Bestandstypen. Zoek in de lijst een mediabestand(mp3,wav,avi,wmv,wma,aac,enzenz) een selecteer dat. Klik op Wijzigen. Kies Bladeren. Blader naar de installatiemap van WMP en kies wmplayer.exe. Kies OK kies OK[/quote:0d931d8cf4] Beste Sander, Deze optie zit volgens mij in Vista nu onder apparaatbeheer. [quote:0d931d8cf4="Sandernerd"]Nu heb je de instellingen toegepast voor één extensie. Sneller is om op een bestand te rechtsklikken>openen met>bladeren.[/quote:0d931d8cf4] Bij het bladeren vind ik het bestand winmediaplayer wel maar het probleem is dat ik hem niet kan toevoegen. Als ik dubbelklik op het exe bestand, dan word deze niet toegevoegd in het scherm waar je moet kiezen welk bestand je wil koppelen.
  • Heeft niemand een oplossing hiervoor? :cry:

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.