Vraag & Antwoord

OS Windows

XP-pro start probleem

5 antwoorden
  • Ik heb een PC hier gekregen die na aanzetten in eerste instantie opstart. Er verschijnt het schermpje met de melding dat de persoonlijke instellingen worden geladen en meteen daarna het scherm dat de instellingen worden opgeslagen. Daarna doet de machine niets meer. Ook in veilige modus gaat dit zo. Automatisch opstarten na systeem-crash staat uit en andere optie uit het F8-menu doen ook niets. Het enige dat de eigenaar me kon vertellen was dat de stekker er uit was getrokken terwijl de PC nog draaide. Is er, behalve formatteren en opnieuw installeren nog iets wat ik kan doen om de zaak weer draaiend te krijgen ?
  • Die opties krijg je via de MBR, dus is denkelijk de bootsector of het register beschadigd. "automatisch opnieuw opstarten bij een systeemcrash uitschakelen" Die optie kiezen na F5 of F8 en met die foutcode in de BSOD aan de slag gaan of hier neer zetten. Je zou ook kunnen beginnen om met de XP cd op te starten en naar de herstelconsole gaan en daar een fixboot en een chkdsk / r uitvoeren. Er zijn altijd mogelijkheden om een schijf weer toegankelijk te maken.
  • Uiteraard is de schijf altijd wel benaderbaar (Bart-PE, Knoppix e.d.). Bovendien heb ik destijds een tweede partitie gemaakt voor de data, dus die heb ik nog wel. Ik zal inderdaad eerst eens een fixboot en chkdsk /r doen. Ik was in de veronderstelling dat als het MBR beschadigd is, Windows helemaal niks meer doet en dat is dus niet zo, Het XP scherm met de heen en weer lopende balk daaronder verschijnt in beeld, daarna dus de melding dat de persoonlijke instellingen geladen worden. Dat was de reden dat ik dacht an een Windows fout.
  • Sorry heb het niet goed gelezen, je zou het register uit een herstelpunt terug kunnen zetten. Een standaardriedel van mij. Je kunt deze handleiding van Microsoft volgen, http://support.microsoft.com/kb/307545/nl Of door middel van een http://www.knopper.net/knoppix-mirrors/index-en.html cd of een cd van BartsPE of de UBCD4WIN de volgende bestanden uit de map system volume information\restore met een aantal cijfers\RP met een cijfer\snapshot. T.w.; _REGISTRY_USER_.DEFAULT _REGISTRY_MACHINE_SECURITY _REGISTRY_MACHINE_SOFTWARE _REGISTRY_MACHINE_SYSTEM _REGISTRY_MACHINE_SAM deze in b.v. TotalCommander kopieëren en renamen in DEFAULT SECURITY SOFTWARE SYSTEM SAM naar de windows\system32\config map Waarvan de file "system" het belangrijkste is, en alleen deze te kopieëren en te renamen al vaak voldoende is. Dit kun je ook doen, wat ik persoonlijk het gemakkelijkste vind, door de schijf in een andere pc erbij te hangen, wat vaak moeilijker is met een SATA schijf. Indien er geen systeem herstel werd gebruikt, dan zullen de bestanden uit de windows\repair map moeten worden gebruikt, dan val je terug naar de installatie omgeving en zul je alles weer opnieuw moeten installeren, dan is, indien mogelijk, een repairinstall uitvoeren beter. Opstarten met de XP cd, doorgaan tot installeren en daar voor een repair kiezen.
  • Duidelijk verhaal, ik ga er mee aan de slag. Je leest nog of het gewerkt heeft.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.