Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Outlook express werkt niet meer.

Anoniem
peter44
7 antwoorden
 • Bij een kennis van mij werkt outlook express niet meer, dit is eigenlijk het enige programma dat ze vrijwel dagelijks gebruikt.
  Mijn vraag is kun je outlook express op de een of andere wijze opnieuw installeren.
 • Eenvoudig herinstalleren kan niet, outlook express is sterk verweven met Windows zelf.

  Er is natuurlijk wel een optie. Als je xp opnieuw installeert krijg je gratis een schone outlook express er bij.
 • Ga naar start>configuratiescherm>software. Kies Windows-onderdelen toevoegen of verwijderen. Zoek in de lijst naar Outlook Express en vink het vakje uit. Kies volgende en deinstalleer. Zorg daarna voor een windows XP installatie cd en open opnieuw Windows-onderdelen toevoegen of verwijderen en zet het vakje bij outlook express weer aan. Klik op volgende en installeer. Waarschijnlijk zal Windwos om de installatie-cd vragen. Stop die in de drive en ga verder met de installatie. Hopelijk werkt alles nu weer.
  Probeer ook eens het volgende te typen in start>uitvoeren:

  regsvr32 mshtml.dll
  regsvr32 shdocvw.dll
  regsvr32 browseui.dll
  regsvr32 msjava.dll

  Lukt dat ook niet, ga dan naar http://support.microsoft.com/default.aspx?kbid=318378#XSLTH3126121123120121120120 voor verdere uitleg.
 • Zoals opgemerkt is Outlook Express een onderdeel van Windows. Met name van Internet Explorer.
  Omdat van beide de versies niet vermeld zijn….. :roll:

  Zie ook:
  http://forum.computertotaal.nl/phpBB/viewtopic.php?p=1124609&highlight=#1124609

  Mijn penny is, maak eerst een back-up:
  http://forum.computertotaal.nl/phpBB/viewtopic.php?t=182479
 • Ik ga het proberen maar wil de computer van een ander niet beschadigen. Wordt het te moeilijk dan installeer ik Thunderbird.

  Bedankt voor de antwoorden.
 • vóór je aan de gang gaat met verwijderacties: maak een backup van de hele(!) map met de dbx-bestanden en het adresboek!
 • Wat soms ook wil helpen.Verwijder,nadat je een backup van de map met de *.dbx bestanden hebt gemaakt,alle *.dbx bestanden uit de map die je hier standaard kunt vinden.

  C:\Documents and Settings\(Naam of Administrator)\Local Settings\Application Data\Identities\{…………..}\Microsoft\Outlook Express

  Start nu Outlook Express opnieuw op,dan worden alle standaard mappen autom. opnieuw aangemaakt.

  Importeer vervolgens de berichten opnieuw zoals hier aangegeven onder "Stap 1: Importeer de berichten vanuit de reservemap".

  http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;nl;270670

  Greetz

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.