Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Automatisch registersleutels verwijderen

Anoniem
Sandernerd
8 antwoorden
 • Dag,

  kent een van jullie een programmaatje waarmee je bij afsluiten of opstarten van Windows automatisch registersleutels kunt verwijderen (waarbij je zelf hebt opgegeven welke dat moeten zijn)?

  Waar ik dus [i:23201f70ab]niet[/i:23201f70ab] naar op zoek ben, zijn programma's om het register op fouten e.d. te controleren.

  Met groet, Wilhelm
 • kies start>regedit en browse naar de te deleten sleutel. Klik rechts en kies Exporteren en sla op. Browse nu via verkenner naar de file en klik rechts>openen met>programma kiezen>selecteer kladblok>ok.

  Nu opent kladblok de geëxporteerde registersleutel.

  De sleutels/subsleutels/waarden die je wilt verwijderen, moet je markeren met een "-". bijv:

  [-HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE]
  "Testwaarde"=-

  sla het bestand op en open een nieuw venster van kladblok. Vul daar het volgende in:

  regedit je_hele_pad_naar_het_reg_bestand

  Sla dit op als shutdown.cmd (de naam maakt niet uit, als de extensie maar cmd is). Zet hiervoor in het opslaan venster Opslaan als type op Alle bestanden.

  Download nu het tooltje LastChange, op http://www.fileware.com/public/lchance.exe. Let op dat je het programma installeert in de programmagroep Opstarten en niet onder Startup! na het setup kun je het programma starten. Kies Add en er opent een nieuw venster. Bij command klik je op … en browse je naar de eerder aangemaakte .cmd file. Vul daarna iets in bij Description en kies OK en in het hoofdscherm weer OK. test nu of het allemaal werkt en sluit af.
 • Dag,

  dank voor je uitgebreide antwoord. Maar er zit één stap in die ik nog niet begrijp:

  [quote:cadb1ed5e2]sla het bestand op en open een nieuw venster van kladblok. Vul daar het volgende in:

  regedit je_hele_pad_naar_het_reg_bestand

  Sla dit op als shutdown.cmd (de naam maakt niet uit, als de extensie maar cmd is). Zet hiervoor in het opslaan venster Opslaan als type op Alle bestanden. [/quote:cadb1ed5e2]

  Ik moet toch die te wijzigen registersleutel op de een of andere manier met dat shutdown.cmd in verband brengen? En wat voor 'commando' of omschrijving is 'regedit je_hele_pad_naar_het_reg_bestand'?

  Met groet, Wilhelm
 • Nou, bij de vorige stap heb je het .reg bestand geëxporteerd en aangepast zodat de sleutels worden verwijderd. Dit heb je je bijvoorbeeld opgeslagen onder C:\shutdown.reg. Dan typ je in het cmd bestand: regedit C:\shutdown.reg.
 • :oops:

  ok, dat werkt.

  Maar nu nog één laatste vraag: bij mij stelt het systeem nog de vraag of het registerbestand moet worden uitgevoerd. Is er een mogelijkheid om bijvoorbeeld een code toe te voegen aan een .reg-bestandje zodat het die vraag automatisch met 'ja' beantwoord?

  Bij voorbaat dank,

  met groet! Wilhelm
 • Ik zal het eens voor je zoeken.

  zie onder
 • dit kan, ipv

  regedit je_hele_pad_naar_het_reg_bestand


  zet je neer:

  reg import je_hele_pad_naar_het_reg_bestand

  je zult in een vlaag een cmd venster zien, maar hopelijk hindert dat niet.
 • :D

  tout marche bien!

  Met groet, Wilhelm

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.