Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Vista geactiveerd...of toch niet

plextor
11 antwoorden
 • Nu SP1 (RC1) voor Vista uit is, wou ik Vista toch nog een kans geven.
  Vista business ed. geinstalleerd vanaf de pre-install DVD die bij mijn laptop geleverd werd…SP1 (RC1) gedownload en geinstalleerd, maar nu zie ik het volgende op mijn bureaublad cq eigenschappen van de laptop:
  [img:cbc291c225]http://img2.putfile.com/thumb/12/34906174230.jpg[/img:cbc291c225]
  Zal dat komen doordat SP1 nog een RC is, of is dit een bug?

  Iemand anders dezelfde combi qua versie en SP1 die het voor mij kan bevestigen?
 • Ik denk inderdaad dat het door de release candidate van SP1 komt. Deze hoef je niet binnen een bepaalde tijd te activeren omdat hij uit zich zelf al tijd-gelimiteerd is…
 • Ok….
  Indien Vista volgens Windows zelf nog niet geactiveerd zou zijn, dan krijg je toch een "balloon" die je meldt om te activeren?

  ps…eerste ervaringen met SP1 zijn positief….veel sneller en hij lijkt stabieler…..
  zou het dan toch ……. :wink:
 • [quote:bef71a73bf="Venzent"]Nu SP1 (RC1) voor Vista uit is, wou ik Vista toch nog een kans geven.[/quote:bef71a73bf]Waarbij aangetekend dat dit nou niet het gunstige moment is weer met Vista bezig te gaan. Schijnbaar ben je er op afgeknapt en om dan een -per definitie niet foutvrije- RC als argument te nemen is niet erg logisch. Dan kun je zodirekt weer kritiek hebben op de RC1 die niet al jouw bezwaren ondervangt. :D

  Waarom niet op het definitieve SP1 gewacht en dan je definitieve oordeel geveld? Of heb je masochistische trekjes. :wink:

  Ik ben overigens een heel tevreden Vistagebruiker en denk er niet over de RC's te installeren.
 • sowieso al triest dat er eerst een SP moet uitkomen voordat het normaal werkt :wink:
 • [quote:d3c2853849="KeesA"]
  Waarom niet op het definitieve SP1 gewacht en dan je definitieve oordeel geveld? Of heb je masochistische trekjes. :wink:
  [/quote:d3c2853849]
  Ook :lol:, maar is natuurlijk ook het hobbyisme die mij hier enigzins toe dwingt ;-)
  Nha, indien ik tegen onhebbelijkheden aanloop, hou ik natuurlijk in mijn achterhoofd dat het een RC betreft…
  Aan de andere kant, indien nu alles goed is en blijft, mag je ervan uitgaan dat de final release ook goed zal zijn…
  Laptop is niet bedrijfskritisch en heb een image gemaakt voor de install, ben in 20 minuutjes dus weer terug ;-)
 • [quote:7b47eed5b5="Sandernerd"]sowieso al triest dat er eerst een SP moet uitkomen voordat het normaal werkt :wink:[/quote:7b47eed5b5]Tja, dat schijnt bij elke versie van Windows te moeten. Maar ook hier - en dan houd ik er verder over op- lijden de meeste Vista kritikasters aan een selektief geheugenverlies. Voordat XP lekker draaide waren er ontelbare updates en zware Servicepacks nodig. Ik heb nog mensen in mijn omgeving die zonder volledige crash SP2 voor XP niet op hun systeem krijgen.

  Ik heb wel problemen met de gedwongen winkelnering: nieuw systeem, automatisch Vista. Foute boel. En de meeste mensen stellen toch geen systeem uit onderdelen samen waarbij zelf voor XP of Vista of Linux gekozen kan worden.
 • Wat ik vind van de ossen uit het microsoft atelier: Men wil het zo snel mogelijk op de markt brenegn met alle blauwe schermen en foutmeldingen van dien. Net zoals bij de komische lancering van windows 98 :wink: Men moet het OS eerst eens een half jaartje uitbundig testen, in de tussentijd gaan we heus nuiet dood ofzo :)
 • After installation your desktop will show the text “Evaluation Copy”. This does not mean that your system is no longer genuine but that you have installed a test version of software which is time-limited.
  dit kan dus ook op de desktop komen te staan .
  vista SP1 is nog steeds beta RC
 • [quote:0b45bd16e2="Sandernerd"]sowieso al triest dat er eerst een SP moet uitkomen voordat het normaal werkt :wink:[/quote:0b45bd16e2]
  wat bedoel jij daar meer .
  weleens gehoord van xp SP1 ><SP2>< en nu SP3
 • [quote:d57028cde1="Sandernerd"]sowieso al triest dat er eerst een SP moet uitkomen voordat het normaal werkt :wink:[/quote:d57028cde1]
  Ik moet zeggen dat ik inmiddels ruim een jaar met Vista op mijn laptop werk, zonder enig probleem. Ik heb geen service pack nodig om mijn laptop fatsoenlijk te laten werken. Ik ben dan ook van mening dat het niet aan Microsoft ligt dat veel mensen klagen over Vista en de te snelle invoering ervan.

  Vista is inmiddels ruim een jaar op de markt, daarvoor ging er een jaar aan beta-testen vooraf. Waarom zijn bepaalde hard- en software fabrikanten in twee jaar tijd niet in staat om fatsoenlijke ondersteuning te geven? Zeker op de zakelijke markt is dit nog een groot probleem, veel zakelijk software wordt nog niet ondersteund op Vista.

  Dit brengt me meteen op het volgende probleem: de te snelle invoering van Vista. Ook dit ligt niet aan Microsoft, maar aan de PC-bouwers, die niet meer de keuze bieden om naast Vista ook XP voor te installeren op nieuwe PC's. Waar je tijdens de overgang van Windows 2000 naar XP nog zeker een half jaar de keuze kreeg, krijg je die nu niet meer.

  Gevolg van bovenstaande problemen: iedere zakelijke PC downgraden naar XP. Je hebt namelijk nog wel gewoon het recht om een gelijkwaardige XP editie te gebruiken met een Vista licentie. Het probleem hierbij is dan weer dat je tegenwoordig nog moeilijk aan OEM installatie media kan komen voor Windows XP.

  Om even terug te komen op waar dit topic eigenlijk over ging: ik kan niet 1-2-3 vinden wanneer de RC1 niet meer werkt, maar meestal is dit zodra het uiteindelijke product gereleased gaat worden.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.