Vraag & Antwoord

OS Windows

Dualboot Vista + XP, bootmenu aanpassen?

14 antwoorden
 • Hallo, Ik draai al jaren op XP maar heb laatst Vista Ultimate geinstalleerd op een aparte partitie, ik wou Vista even uitproberen. Aangezien ik Vista echt 3 keer niets vind heb ik dus gewoon die partitie geformatteerd. Helaas blijft bij het opstarten nu wel een menu verschijnen waarin ik kan kiezen voor Vista of XP. Iemand enig idee hoe ik dit menu wegkrijg zodat die automatisch XP start ? Alvast bedankt.
 • De boot.ini even aanpassen, configuratiescherm, systeem, geavanceerd, opstart en herstelintellingen, instellingen, bewerken. Of gewoon in de root de boot.ini met kladblok openen en veranderen, dien je wel in mapopties alles zo zetten dat je alles kunt zien.
 • De MBR aanpassen lijkt mij handiger, Vista werkt niet met de/een boot.ini. Opstarten van de XP cd, naar de herstelconsole gaan en een fixmbr uitvoeren. Indien de reserve MBR ook van Vista is werkt dat niet maar dat komt niet zo veel voor en dat horen we dan wel.
 • even het progg vistaboot gebruiken
 • [quote:685c50fc93="Lange Pier"]De MBR aanpassen lijkt mij handiger, Vista werkt niet met de/een boot.ini. Opstarten van de XP cd, naar de herstelconsole gaan en een fixmbr uitvoeren. Indien de reserve MBR ook van Vista is werkt dat niet maar dat komt niet zo veel voor en dat horen we dan wel.[/quote:685c50fc93] Dit kan ik veilig doen zonder dat ik gegevens of dergelijke verlies? In de boot.ini is dit inderdaad niet aan te passen zover had ik al gekeken maar helaas.
 • Waarom denk je dat? :?
 • [quote:bf0e0e7308="Lange Pier"]Waarom denk je dat? :?[/quote:bf0e0e7308] Ja ik weet ook niet alles he :wink: Hoe dan ook een fixmbr? Leg uit. Ik ben meer van de hardwarekant dus ik heb echt een beetje hulp nodig hierbij.
 • Wat moet ik uitleggen? stond er toch al. :? http://support.microsoft.com/kb/314058/NL
 • Overigens in vista niet zo heel verschillend van xp, er zit alleen een soort skin om...
 • XP is ook een soort "skin", de gui, dat is ook bij alle andere huidige besturingssystemen en ze hebben ook allemaal een "kernel". En toch gebruikt Vista een andere manier van booten en beveiliging.
 • Hmm ja maar het punt is dat je in de praktijk geen kritiek op vista hoeft te hebben... het werkt op dezelfde manier als xp als je een beetje door de nieuwe effectjes heenkijkt. Wellicht dat oude software niet werkt (zoals destijds met de introductie van windows xp, niet voor niet zit daar de optie compabiliteitsmodus in voor elk programma) maar met office 2007, norton 2007 en verder de nieuwste games heb ik persoonlijk nergens last van (ik heb een dual boot).
 • Je moet nooit kritiek op een besturingssyteem hebben, meer op jezelf, je schaft het tenslotte zelf aan. 8) Mensen kopen ook auto's die ze voor reparatie naar een garage brengen, de meeste dan, maar beginnen ineens te piepen als ze niet met een besturingssyteem om kunnen gaan. :?
 • Ik vond het gewoon voor geen meter werken. Veel te veel schermpjes waarin je moet bevestigen dat je daadwerkelijk een programma wilt starten. Onhandige indeling van de knoppen. En over het startmenu ga ik niet eens een uitspraak doen zo rampzalig zit het in elkaar. Al met al vind ik tot op heden XP vele malen beter. Vista ziet er dan wel mooi uit maar daar blijft het voor mij ook bij. Vista = out wat mijn betreft.
 • Ik hoef nooit wat te bevestigen hoor... :S alleen autoplay van cdroms wat eenvoudig is uit te schakelen door te kiezen voortaan niet meer vragen (vinkje);). Miss heb je die beveiligingsoptie met gebruikersprofielen per ongeluk aangehad?

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.